Annonce
Midtfyns Posten

Stor dagligvarebutik på vej: Men de tætteste naboer er bekymrede

Aldi på Odensevej i Ringe vil udvide. Det betyder, at den eksisterende butik rives ned, og det samme bliver to nabohuse for at gøre plads til den noget større forretning. Arkivfoto: Kim Rune
Blot to høringssvar er der kommet til en større udvidelse af dagligvareforretningen Aldi på Odensevej.

Ringe: Planen om at rive den eksisterende Aldi-forretning på Odensevej ned og i stedet opføre en noget større er kommet et pænt skridt nærmere.

Lokalplanen, der baner vejen for den nye dagligvareforretning, har netop været sendt i høring, og det har resulteret i to høringssvar, som avisen har fået aktindsigt i.

Det er bekymringen for flere støj- og trafikgener i kølvandet på sandsynligvis flere kunder og flere lastbil-leverancer, der går igen i begge høringssvar fra naboer.

Annonce

Jeg er ret fortrøstningsfuld i forhold til de ting, der er spurgt ind til på borgermødet, og det er min opfattelse, at Aldi vil imødekomme det.

Søren Kristensen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget

Det er bekymringer, som formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Søren Kristensen (V), er bekendt med, selvom sagen og høringssvarene først behandles i det nye år. Formanden deltog i starten af december i et borgermøde om butiksudvidelsen.

- Naboerne var med, og de havde indgivet deres høringssvar inden mødet. Jeg vil faktisk sige, at det var et godt og konstruktivt borgermøde. Der var en god dialog med os, men også med repræsentanten fra Aldi, siger Søren Kristensen, som i alt kunne tælle til seks deltagere på mødet.

Ønske imødekommes

Et helt konkret ønske er, at et støjdæmpende hegn, som skal skærme boligerne Lundsager 104-108, føres videre til Odensevej, så ejendommen ved indkørslen til Aldi også dækkes af.

Det er der ikke umiddelbart lagt op til, fordi støjgrænsen her må være lidt højere, da der er tale om blandet bolig- og erhverv.

- Det er ikke noget, som vi som kommune kan kræve, bliver gennemført. Det skal være den gode vilje fra Aldis side, og selv om lidt altid har ret, så tænker jeg ikke, at det vil betyde noget i det store billede, hvis man forlænger det, siger Søren Kristensen.

- Jeg er ret fortrøstningsfuld i forhold til de ting, der er spurgt ind til på borgermødet, og det er min opfattelse, at Aldi vil imødekomme det, bemærker Søren Kristensen.

Den opfattelse bekræfter Kim Mogensen, udviklingschef hos Aldi. Han deltog også i borgermødet, men har endnu ikke set høringssvarene.

- Vi har faktisk allerede imødekommet ønsket om at forlænge det her støjhegn. I forhold til den anden er man lidt bange for, at biler lyser ind i huset, når de parkerer. Der prøver vi med noget beplantning, siger Kim Mogensen.

- Så vi er i god dialog om tingene, og vi skal nok finde løsninger, tilføjer han.

Annonce

Solceller og ladestandere

Lokalplanen, som sikrer den nye forretning, skal nu til endelig politisk vedtagelse, og det forventes at ske i løbet af foråret.

Den nye Aldi-forretning bliver i øvrigt på 1200 kvadratmeter - det er 400 kvadratmeter større, end den er i dag. Til formålet har Aldi erhvervet de to nabohuse på Odensevej, så den nye butik kan flyttes længere mod syd.

Den nye p-plads bliver udstyret med to el-ladestandere, og der kommer 400-500 solceller på bygningens tag, så cirka 40 procent af butikkens forbrug dækkes af solcelleenergi.

Annonce
Midtfyns Posten

Ugens film: Superhelt og andre helte

Annonce
Midtfyns Posten

Populære ture udbydes igen: Tag med på gåture ud i naturen - og ind i fortællingen

Annonce
Midtfyns Posten

Foredrag udsættes

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

FællesspisningSkullerodsholm

Midtfyns Posten

Midvinterkoncert i Brahetrolleborg Kirke

Midtfyns Posten

Nogle gange slår det gnister: Peter løfter gerne pegefingeren for at sikre en smuk by

Midtfyns Posten

Marie fulgte sit hjerte og blev zoneterapeut: Gymnasielærer skifter spor og åbner egen klinik

Midtfyns Posten

Rosa - uden filter

Midtfyns Posten

Midtfyns Familie- og Havebrug inviterer til generalforsamling

Midtfyns Posten

Det er gået stærkt med tilmelding: Fjernvarmen kommer til Nr. Lyndelse og Nr. Søby

Midtfyns Posten

Onsdagshygge i Åløkkeparken

Midtfyns Posten

Kyndelmisse fællesspisning på Ringe Station

Midtfyns Posten

Oplev Vor Frues Kantori i Vester Hæsinge

Midtfyns Posten

Nedlægger sig selv efter fire år i dvale: Nu står formand med 50.000 kroner i overskud

Midtfyns Posten

Cafeteria-mutter fortæller til fyraftenssang

Annonce