Annonce
Midtfyns Posten

Stort billedgalleri: Otteårige Maja i rørende afsked med far: - Hvem skal jeg nu morgenputte med?

Otteårige Maja Drost af stolt af sin far, der klædt i gult skal samle ind til kritisk syge børn ved at cykle hele vejen til Paris med Team Rynkeby Ringe - men det er altså også lidt svært, når man skal undvære sin far i otte dage - selvom det er i den gode sags tjeneste. Foto: Sugi Thiru
Lørdag morgen sendte otteårige Maja Drost sin far, og 44 andre cykelryttere på Team Rynkeby Ringe, afsted på turen mod Paris.
Annonce

Ringe: "God tur, god tur", lyder det til takten af publikums klapsalver, der sender de 45 lokale cykelhelte fra Team Rynkeby Ringe vinkende igennem startportalen på Ringe Torv lørdag morgen klokken 9.05.

Tilbage står otteårige Maja Drost på sidelinjen med sin mors arme knugende omkring sig, og spejder snøftende efter sin far, der bliver mindre og mindre i horisonten. Farmand, Morten Drost, skal nemlig cykle hele vejen til Paris på otte dage sammen med Team Rynkeby Ringe, for at samle ind til Børnecancerfonden og Børnelungefonden.

Solen skinner og stemningen omkring hende er høj, selvom der flere steder er tårer at spotte blandt publikum - selvom man godt ved, det går til et godt formål, kan det alligevel godt være svært at tage afsked med sine kære - især, når man kun er otte år gammel.

- Det bliver lidt svært, for jeg er jo vant til at morgenputte med ham. Det er første gang, jeg skal undvære min far i så lang tid, siger otteårige Maja Drost, der bor i Svendborg sammen med sin mor, far og storebror.

Det bliver lidt svært, for jeg er jo vant til at morgenputte med ham. Det er første gang, jeg skal undvære min far i så lang tid.

Maja Drost, otte år

Annonce

Det gode formål

Maja er helt klar over, hvorfor far skal cykle til Paris, og hun er stolt over det gode formål.

- Det er vigtigt at hjælpe andre, der har brug for hjælp. Jeg støtter også selv - min mor købte engang et armbånd til mig, siger hun.

Maja glæder sig til gensynet med sin far igen.

- Vi tager også hen og ser ham køre i mål i Paris. Vi skal bo i en autocamper, siger hun.

Det er første gang Majas far skal cykle med Team Rynkeby Ringe, og både familie og venner er dukket op på Torvet i Ringe, for at tage afsked med ham.

- Jeg valgte at gå ind i det her, fordi jeg har set, hvor meget, det kræver, når man har sygdom inde på livet. Jeg havde på et tidspunkt en kollega, der havde et barn, der fik kræft - det koster voldsomt mange ressourcer for familierne, så det vil jeg gerne støtte op om, siger 41-årige Morten Drost, der er direktør i familiens virksomhed Drost El Service.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce