Annonce
Midtfyns Posten

Stort tilflytterpotentiale: Nu er der liv i Ferritslevs nye bydel

I alt rummer Egebjerget i Ferritslev 14 lejeboliger, hvoraf den ene, som ses på billedet, er lejet ud til ægteparret Kirsten og Bent Larsen. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Ferritslevs nye boligområde, Egebjerg, har været et år undervejs. Nu er beboerne rykket ind i de i alt 14 lejligheder, som har været nødvendige for at kunne give plads til tilflyttere, som typisk kommer fra Odense SØ.
Annonce

Det første spadestik blev taget 5. april 2018, og omkring et år senere er de første beboere rykket ind i Ferritslevs nye bydel, Egebjerg.

Bydelen, som ligger på byens gamle savværksgrund, har været et mangeårigt ønske, som ejendomsmægler Erik Rask og Willi Hansen og Steen Thinggaard fra Forum Ferritslev-Rolfsted er idémagerne bag. De fortæller, at Ferritslev og Rolfsted i disse år suger tilflyttere til sig, og at det derfor er på sin plads med nye boliger i området.

- Det er en kæmpe sejr, at vi har fået det her lokalområde bygget. Det giver helt konkret plads til 40 nye tilflyttere. Det betyder, at alt i vores infrastruktur får et lille løft. Det gør handelslivet på Ferritslevs Torv, det gør lægehuset, det gør idrætsforeningen, det gør fritidshuset, og det gør vores skoler, siger Steen Thinggaard.

Han forklarer, at det særligt er fra det sydlige Odense, at Ferritslev og Rolfsteds nye indbyggere kommer.

- Vi har simpelthen et team af 10 mennesker, der tager ud og besøger alle dem, der flytter til vores lokalområde. Cirka 60 procent kommer fra Odense-området, typisk fra Odense SØ og alle de områder, der ligger i forbindelse med Ørbækvej, som jo er livslinjen, der går fra områderne i Odense og til Ferritslev-Rolfsted. De kan komme direkte fra deres arbejdsplads og ud i guds dejlige natur, siger Steen Thinggaard.

Dog er det ikke tilflyttere, som boligerne på Egebjerg primært huser.

- Her i første omgang har det i vid udstrækning været de ægtepar, der er gået på pension, og som har boet i meget store huse. Det betyder, at de er fraflyttet deres huse, og så er børnefamilierne kommet ind der, forklarer Steen Thinggaard.

Egebjerg består af 14 lejeboliger under Fyns Almennyttige Boligselskab og 10 private byggegrunde til parcelhuse, hvoraf tre i skrivende stund er solgt. Ifølge Steen Thinggaard er der planer om, at også Degnemarken skal blive til et nyt boligområde.

- Lodsejeren er landmand og meget indstillet på, at den jord godt må blive benyttet som del af lokalområdets udbygning, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce