Annonce
Midtfyns Posten

Til folkefest i Præsteskoven - detektiven og Mediestream

I Mediestreams arkiv fandt Solveig Brunholm fra Nr. Broby en notits om en lokal folkefest i præsteskoven i 1863.
I mediearkiv kan du gå på opdagelse i over 35 millioner avissider.

Faaborg-Midtfyn: Interessen for slægts- og lokalhistorisk forskning er de senere år vokset. Aldrig som før har danskerne fundet lup og detektivhat frem for at gå på opdagelse i deres generationers historie. På nettet findes mange tilbud og på de forskellige lokalhistoriske arkiver sidder dygtige folk klar til at hjælpe enhver, som mangler oplysninger. Med mediearkivet Mediestream er det nu også muligt at gå på opdagelse i over 35 millioner avissider fra Statens Avissamling, hvor nogle går helt tilbage til 1700-tallet.

Solveig Brunholm fra Nr. Broby er én af sidens mange brugere, og hun har brugt Mediestream i professionel sammenhæng. I arkivet fandt hun nemlig en notits om en lokal folkefest i præsteskoven i år 1863 for ”Dannemænd" og ”Dannekvinder”, som det hed sig. Solveig er glad for sit fund:

- Jeg har haft stor gavn af Mediestream i mit arbejde med en artikel til Lokalhistorisk Forenings årsskrift om Nørre Broby Foredragsforening. Det lykkedes mig ved hjælp af Mediestream at finde mange interessante vinkler, som jeg ellers ikke havde fundet, siger Solveig Brunholm.

Arkivet er udgivet af Det kgl. Bibliotek og kan frit bruges af alle fra egen computer. Her vil der være fuld adgang til en del aviser, der er mere end 100 år gamle. Derudover vil der via publikumcomputerne på bibliotekerne være mulighed for at se et udvalg af aviser nyere end de 100 år, og som ikke længere udkommer, f.eks. Aktuelt og Fyns Venstreblad. Bibliotekets personale er altid parat til at vejlede og hjælpe i gang med søge og bruge Mediestream.

Artiklen “Lomholt og Nørre Broby Foredragsforening” side 43-63, Broby Lokalhistorie, Jubilæumsudgave 2020, kan bestilles på biblioteket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce