Annonce
Midtfyns Posten

Til kamp mod ensomheden: Ny måde at snakke sammen på

Egon Schlosser, formand for Røde Kors Midtfyn, ser frem til at tage det nye fleksible samtaletilbud i brug. Han er selv en af de frivillige, man kan komme til at tale med, hvis man booker en tid på snaksammen.nu. Foto: Hardy Hounsgaard
Hvis man savner at snakke med andre, er der en ny mulighed for at få en uformel snak. Røde Kors Midtfyn tilbyder i samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune og Boblberg en fleksibel måde at snakke sammen på.
Annonce

Midtfyn: Savner du nogen at snakke med? Så er der en mulighed for at komme til at tale med et andet menneske, uden at du behøver at komme uden for din dør.

Snaksammen.nu er et nyt tiltag, som Røde Kors Midtfyn har etableret i samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune og borger-til-borger platformen Boblberg. I det nye projekt kan man få en samtale med en frivillig, når man har logget sig på og booket en tid.

- Det er et gratis tilbud for alle aldre. Det er ikke kun ældre, der kan savne nogen at snakke med. Der er også unge studerende, der kan føle sig ensomme, og de er også velkomne til at bruge snaksammen.nu, siger Egon Schlosser, der de seneste 12 år har været formand for Røde Kors Midtfyn.

Han har selv mærket til den udvikling, der er sket i samfundet, hvor effektiviseringen og udviklingen nogle steder gør, at tiden til andre mennesker bliver mindre, så nogle føler sig ensomme og uden for fællesskabet.

- Da jeg voksede op, havde folk mere tid til hinanden. Min far var smed ude på landet, og han havde tid til at snakke med kunderne, fortæller Egon Schlosser.

Den 82-årige aktive pensionist bor i Sortelung nord for Nr. Lyndelse.

- Jeg bor lige ved siden af det sted, hvor Carl Nielsen er født og vokset op, fortæller Egon Schlosser.

Sådan gør du

Hvis du gerne vil snakke med nogen via Snaksammen.nu, foregår det på denne måde:

Man skal åbne internetprogrammet og taste www.snaksammen.nu.

Her skal man skrive sine oplysninger og trykke på "bliv medlem".

Som medlem kan man booke tid til en samtale hos en af de frivillige.

Når man skal snakke sammen, får man en sms fem minutter før samtalen begynder.

Man skal trykke på linket i sms eller email og "klik for at snakke". Man kan også trykke på "start" ud for aftalen på snaksammen.nu.

Snaksammen.nu er gratis og er for alle.

Annonce

Lytte til folk

Der skal som bekendt to til at føre en samtale, og for at komme til at snakke sammen skal der være nogen i den anden ende. Den del er der styr på, da foreløbig 10-12 frivillige er koblet op på projektet.

- De frivillige er nogen, der har meldt sig. Det er almindelige danskere som dig og mig. De skal kunne snakke dansk og skal være interesserede i at lytte til folk. Vi tager en samtale med folk, inden vi hyrer dem som frivillige, siger Egon Schlosser, der selv er en af de frivillige, som folk kan komme til at tale med.

De frivillige har minimum meldt sig til én ugentlig samtale, men flere af dem har skrevet sig op til flere tider.

Snaksammen.nu er et nyt projekt, der med tiden skal rulles ud til hele landet. Der er en prøveperiode på to-tre måneder, hvor man vil prøve konceptet af og eventuelt justere det hen ad vejen.

Egon Schlosser understreger, at alle kan oprette sig brugere. Man behøver ikke være bosat i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Den digitale tilgang til samtalen er en måde at tænke den moderne teknologi ind i den gammeldags, menneskelige samtale.

- Nogle mennesker kan have svært ved at komme uden for deres hjem, måske på grund af fysisk eller psykisk handicap. For dem er det her en måde at få menneskelig kontakt på, siger Egon Schlosser.

Annonce

Uformel snak

Når man bliver koblet op med en frivillig, er der åbent for at snakke om alt mellem himmel og jord.

- Det er en uformel snak. Det er op til brugeren, hvad vi skal snakke om. Det kan være, at den frivillige sætter gang i samtalen ved for eksempel at spørge om, hvad der har været i nyhederne eller om vejret eller om noget, man har oplevet, siger Egon Schlosser.

Der er sat cirka 15 minutter af til en samtale.

- Men det kan være, at det skal justeres hen ad vejen, siger han.

Snaksammen.nu er ikke en rådgivningstjeneste.

- Hvis folk har behov for rådgivning, vil vi henvise til rådgivningdanmark.dk eller lokale rådgivningscentre.

Man kan bruge en nyere computer, mobiltelefon eller tablet for at kunne være på snaksammen.nu. Foto: Morten Dueholm
Annonce

Fleksible muligheder

Man kan som bruger vælge at snakke med den samme eller forskellige fra gang til gang.

- Hvis man ikke synes om den person, man snakkede med sidst, kan man vælge en anden. Eller hvis man gerne vil snakke med den samme person igen, kan man vælge at booke en tid hos vedkommende igen, siger Egon Schlosser.

For at kunne være med i snaksammen.nu, kræver det, at man har en nyere computer, Ipad, tablet eller en mobiltelefon og en mailadresse.

Samtalen foregår som en videosamtale ligesom med en Skype-forbindelse. Samtalen kan dog også foregå uden billede, hvis man ønsker det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce