Annonce
Midtfyns Posten

Træt af at blive kostet rundt med: Nu har Tom Pedersen lavet sit eget malerfirma

Efter 33 år som malersvend starter Tom Pedersen nu for sig selv med firmaet Ø-Maleren. Foto: Torsten Cilleborg
Ø-Maleren vil løse opgaver for private og for mindre virksomheder på Fyn - og på Bornholm.
Annonce

Ringe: Efter 33 år som malersvend er Tom Pedersen, Ringe, træt af at blive kostet rundt med. Han har stiftet sit eget malerfirma, Ø-Maleren. Tom Pedersen tilbyder sine ydelser på Fyn, Langeland - og på Bornholm.

- Der er sket et eller andet med det her fag i løbet af de seneste 20 år, som jeg ikke bryder mig om. Tonen er blevet skærpet, velsagtens fordi malermestrene er pressede i en konkurrence, der er blevet hård på hurtighed og lønninger, siger den 55-årige bygningsmaler, som i stigende omfang har følt sig krænket på sin faglighed.

- Der har bredt sig en myte, om at alle kan male. Og, ja, det kan de vel også, men spørgsmålet er, hvilken kvalitet kunden ønsker. Det er jo indlysende, at en faglært maler kan stå inde for et stykke håndværk. Det handler blandt andet om ordentlighed, finish og holdbarhed.

- Jeg kom efterhånden til at føle mig som en lus mellem to negle: En kunde, der har en forventning om at få et godt slutprodukt, og malermesteren, der skal holde sin omkostninger nede. Jeg vil gerne selv stå på mål for det arbejde, jeg leverer, og jeg savner den direkte kontakt til den kunde, jeg afleverer mit arbejde til. Hvis der så viser sig noget, hvor vi ikke har fået forventningsafstemt godt nok, kan vi løse det på en ordentlig måde, forklarer han.

Derfor er Tom Pedersen nu selvstændig i sit eget, nystartede firma, som han kalder Ø-Maleren. Hans logo er et Danmarks-kort med øerne Fyn, Langeland og Bornholm malet grønne. Det er nemlig her, han fortrinsvis vil trække sine penselstrøg.

Fyn giver umiddelbart mening, for her har han haft sit virke størstedelen af sit liv. Kærligheden til Bornholm har han mere eller mindre giftet sig til: Hans hustru, Karen Blirup, der også står for papirarbejdet i Ø-Maleren, stammer fra Bornholm, og parret har erhvervet sig en campingvogn, der fast står på solskinsøen og frister med ferier og forlængede weekends.

- Gennem vores netværk på Bornholm har vi fundet ud af, at der kan være lang ventetid på at få maleropgaver løst, og det virker også som et marked, jeg kan komme ind på med en konkurrencedygtig pris, når jeg samtidig er ret fleksibel omkring min arbejdstid. Det betyder ikke så meget for mig, om jeg skal arbejde i weekends. Jeg kan holde fri, når der er mindre gang i butikken, siger han.

Tom Pedersen vil særligt henvende sig til private, sommerhusejere, mindre virksomheder og klinikker.

Tom Pedersen

55 år, bosat i Ringe med hustruen Karen Blirup.

Har i 33 år arbejdet som malersvend for forskellige fynske malermestre.

Er netop startet som selvstændig med énmands-virksomheden Ø-Maleren, der tilbyder sig på Fyn, Langeland og Bornholm.

Bruger meget af fritiden på sin interesse for 2. Verdenskrig.

Tom Pedersen assisteres i firmaet af hustruen Karen Blirup, som tager sig af papirarbejdet. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Åben datastue i Husmandsstedet

Midtfyns Posten

Søndagsåbent på Egeskov Mølle

Annonce