Annonce
Midtfyns Posten

Tre gode nytårsaften-råd til hundeejerne

Karin Sørensen har nytårsvagten, og hun skal indtil videre sørge for, at syv hunde, som natten over kommer i pension, får en god og rolig aften. Desuden har internatet også en håndfuld katte, der venter på nye hjem. Dem skal hun også se til. Arkivfoto: Signe Andersen
Det er ikke alle, der synes, at nytårsaften er sjov og festlig. Mange hunde bliver rædselsslagne for de mange brag. Man kan dog godt gøre noget for at berolige hunden. Karin Sørensen, leder af Husdyrenes Vel i Ringe, giver her tre gode råd til, hvad man som hundeejer kan gøre, når nytårsaften nærmer sig.
Annonce

Ringe: Nytårsaften er ikke en festlig begivenhed for alle. I hvert fald ikke for alle de hunde, som bliver skræmt over buldren og bragen fra raketter. Karin Sørensen, leder af internatet Husdyrenes Vel i Ringe, synes derfor ikke, at folk skal lade deres hund være alene hjemme nytårsaften.

Selv skal hun på vagt nytårsaften på internatet og passe de syv hunde, som indtil videre er indskrevet i hundepension den 31. december og natten over. Hun skal også sørge for, at de katte, som venter på nye hjem, har det godt.

Selvom internatet ligger lidt uden for Ringe, og de nærmeste naboer ikke må skyde krudt af, har Karin Sørensen alligevel oplevet, at nogle hunde er meget sensitive over for de mange brag og lysglimt, som denne aften bringer.

- Nogle hunde har det så svært nytårsaften, at vi er nødt til at mørklægge hele rummet, så de ikke kan se lysglimt, fortæller hun.

Karin Sørensen opfordrer hundeejere til ikke at skyde bordbomber af, hvis der er en hund i huset. Herunder giver hun tre andre gode råd til, hvordan hundeejerne kan gøre nytårsaften så komfortabel som muligt for deres firbenede venner.

1 Lav et gemmested

En hund har brug for tryghed, hvis den er bange for nytårsfyrværkeri. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Giv din hund et godt trygt gemmested med tæpper og lidt godt at spise, eventuelt et stort kødben. Træk gardinerne for, hvis den er alene hjemme og lad radioen stå tændt hele dagen, så den ikke fornemmer forskellen.

2 Gør den træt

Gå en rigtig lang tur om formiddagen, så den er træt. Luft hunden godt lige inden nytårstalen. Hvis din hund er oplagt til leg, så leg lidt med den.

3 Hold øje med hundens adfærd

Hold øje med hvilken adfærd din hund udviser, så du kan hjælpe den til at slappe af. Hvis din hund søger dig, så giv den tryghed hos dig. Er hunden meget nervøs, så kontakt dyrlægen og få lidt medicin til den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce