Annonce
Midtfyns Posten

Tre nye, velkendte navne til midtfynsk musikfest: Tre kunstnere med Midtfyns Festival i blodet

Blues Brothers Souvenir Show, Juncker og Lasse Helner er de tre nye, velkendte navne, som Midtfyns Festivalen har offentliggjort. Alle tre navne har spillet på festivalen tidligere. PR-foto
På årets Midtfyns Festival kan man opleve tre kunstnere, der har sat deres præg på festivalen gennem tre forskellige tidsaldre.

Ringe: Der bliver noget for alle aldersklasser, når årets Midtfyns Festival løber af stablen i september. Festivalen byder på et kærligt gensyn med tre kunstnere, som har sat deres præg på festivalen gennem tre forskellige tidsaldre.

Den ene var med fra den spæde start, den anden var blandt publikumsfavoritterne, da festivalen var størst, og den tredje var med helt inde i maskinrummet, da festivalen blev genoplivet i 2019, skriver Midtfyns Festival i en pressemeddelelse.


Annonce

Det er 30. gang, Midtfyns Festivalen bliver afholdt, og vi går efter at sammensætte et program, der viser essensen af musikken på Midtfyn.

Kim Skovby Klindt, festivalleder


Med hele vejen

Lasse Helner var en af pionererne bag Midtfyns Festivalen, da den første gang så dagens lys i 1976, og han har været tæt tilknyttet til festivalen op gennem alle årene.

- Derfor var Lasse også en af de første, vi henvendte os til, da festivalen skulle startes op igen, for at sikre at vi fik værdierne fra den gamle festival med, oplyser festivalleder Kim Skovby Klindt.

Lasse spillede sammen med Mathilde på Midtfyns Festivalen i 2019, og i 2021 er Lasse Helner tilbage igen. Endda med sit nye album med i bagagen. På albummet ”Over the Hill – Still got the Thrill”, leverer han nogle af sine bedste sange til dato og udforsker de mange muligheder, som seks årtier på den danske musikscene har givet ham. Og mon ikke Mathilde også kommer på scenen til et par numre, lyder det fra festivalledelsen.

Annonce

Bandet der blev kult

Blues Brothers Souvenir Show har kun været på banen halvt så længe som Lasse Helner, men i løbet af deres 30 år på scenen har de optrådt på Midtfyns Festivalen hele 11 gange. Første gang i 1991, og senest med et brag af en koncert i 2019.

BBSS opnåede kultstatus på Midtfyns Festivalen med deres enestående evne til at sparke festen i gang. Ofte med en koncert aftenen før festivalen åbnede officielt. I år står de igen klar i den klassiske opstilling med to mænd i front med sorte solbriller, sort hat og sort habit, en kuffert proppet med nogle af de bedste rhythm’n’blues- og soulklassikere, en hårdt swingende rytmegruppe, en effektiv hornsektion. og et kor, der helt i traditionen understøtter leadvokalen.

Annonce

Nyeste skud på stammen

Juncker er seneste skud på stammen i Midtfyns-familien. Christian Juncker var en vigtig medspiller, da festivalen blev genstartet i 2019. Han troede på ideen og var med til at udforme det musikalske fundament for den nye Midtfyns Festival.

Juncker gav selv en mindeværdig koncert på festivalen, hvor han blandt andet sang sit store hit ”Mogens og Karen” bakket op af det 70-mand store midtfynske kor Pop’n’Soul.

Juncker udsender i år et dobbeltalbum med sine bedste sange, og der bliver mulighed for at opleve sange som fx ”Havana” og ”Wallenberg” fra de populære TV 2-programmer om familien Beha, samt hele hans øvrige bagkatalog med catchy kompositioner og tekster, der altid er spækket med flotte billeder og metaforer.

Annonce

Essensen af Midtfyn

- Det er 30. gang, Midtfyns Festivalen bliver afholdt, og vi går efter at sammensætte et program, der viser essensen af musikken på Midtfyn. Og så det er helt oplagt at invitere nogle af de kunstnere, der har været medvirkende til, at vi overhovedet kan stå her for 30. gang, siger Kim Skovby Klindt.

Midtfyns Festival 2021 har i forvejen offentliggjort Sanne Salomonsen, Hardinger Band og Lara Luna.

Midtfyns Festivalen bliver afholdt på Dyrskuepladsen i Ringe den 3. og 4. september. Billetter kan købes på www.midtfynsfestival.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Marked ved Egeskov Mølle

Annonce