Annonce
Midtfyns Posten

En anden vej i en coronatid: Nazarethkirken i Ryslinge er åben med andagt og musik

Man kan tænde lys og høre musik i Nazarethkirken i Ryslinge, der er åben for andagt den 1. og 3. januar. Kirkens juleklip er lavet af Sonia Brandes. Privatfoto
Annonce

Ryslinge: Som alle øvrige kirker må der heller ikke i Nazarethkirken i Ryslinge være gudstjenester i jule- og nytårsdagene som følge af beslutningen lillejuleaften om at droppe gudstjenester til og med den 3. januar.

Men man kan alligevel komme til andagt i kirken, oplyser Malene Rask Aastrup, valgmenighedspræst i Ryslinge Valgmenighed.

- Mange savner at kunne komme til kirke og finde fred og trøst i kirkerummet. Vi kan ikke holde gudstjenester, som vi plejer, men vi kan åbne kirkerummet for andagtssøgende og fylde det med musik, oplyser Malene Rask Aastrup.

Det sker nytårsdag den 1. januar kl. 15-16 med musik ved korleder, komponist og musiker Janne Wind, der vil spille kendte salmer, gospelballader og højskolesange samt nogle af hendes egne melodier. Andagten bliver livestreamet på Ryslinge Valgmenigheds Facebook-side, og der er åben adgang til kirken efter gældende restriktioner.

Søndag den 3. januar kl. 9.30-10.30 vil der være musik ved kirkens organist Birgit Nedergaard.

Alle er velkommen til at komme og sætte sig et par minutter eller længere. Der er sprit ved indgangen, og kirketjeneren leder folk sikkert ind.

- Jeg vil også som præst være tilgængelig for de, der har brug for samtale, fortæller Malene Rask Aastrup, der desuden vil være at finde hver morgen i Nazarethkirken fra mandag den 4. januar til fredag den 8. januar fra kl. 9-10.

Her venter præsten med en varm kirke fuld af levende lys og stilhed.

Valgmenighedspræst Malene Rask Aastrup kan man møde i Nazarethkirken i Ryslinge. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce