Annonce
Midtfyns Posten

Trods corona: Team Rynkeby donerer 20 millioner til kritisk syge børn

Team Rynkeby overrakte pengene til Børnecancerfonden lørdag formiddag. Foto: Mikkel Tholstrup Dahlqvist
Lørdag formiddag kunne Team Rynkeby overrække 20 millioner kroner til kritiske syge børn. Det skete på Tøystrup Gods, hvor både Børencancerfonden og Børnelungefonden fik flotte donationer.
Annonce

Ringe: Corona-krisen har spændt ben for meget, og den satte også en effektiv stopper for Team Rynkebys tur til Paris i år.

Men alligevel lykkedes det for cykelprojektet at samle 20.011.926 kroner ind til syge børn. Et imponerende resultat, som er skabt under ganske svære vilkår, understreger Jesper Berg, landechef for Team Rynkeby Danmark.

- Vi har måttet aflyse og gentænke en lang række af de indsamlingsaktiviteter, der normalt giver os en stor del af vores indtægter. Men at det alligevel er lykkedes os at runde 20 millioner kroner vidner om det enorme engagement, som gennemstrømmer projektet, samt en fortsat velvilje blandt landets virksomheder på trods af den svære situation, mange befinder sig i, siger Jesper Bjerg i en pressemeddelelse.

Annonce

Vigtig donation

Størstedelen af pengene, 18.163.853 kroner, blev lørdag overrakt til Børncancerfonden. Det skete på Tøystrup Gods mellem Ringe og Ryslinge.


Vi er kommet langt, hvad angår overlevelsen blandt børn med kræft. Men hvis vi fortsat skal sikre nye gennembrud i børnekræftforskningen kræver det en stadig mere kompleks og langsigtet forskning

Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden


Pengene skal først og fremmest være med til at styrke den langsigtede forskning i børnekræft.

- Vi er kommet langt, hvad angår overlevelsen blandt børn med kræft. Men hvis vi fortsat skal sikre nye gennembrud i børnekræftforskningen, kræver det en stadig mere kompleks og langsigtet forskning, siger Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

Meget har været anderledes i år - også for Team Rynkeby, som måtte aflyse turen til Paris. Heldigvis kunne fonden helt som vanligt donere et stort millionbeløb videre til syge børn. Arkivfoto: Louise Koustrup

- Blandt andet så vi kan reducere nogle af de alvorlige senfølger, som fortsat plager halvdelen af de børn, der overlever kræft. Derfor har de fortsatte donationer fra Team Rynkeby afgørende betydning for børnekræft-området, siger hun.

Annonce

1,9 fra skoleløb

Også Børnelungefonden kunne lørdag glæde sig over en flot donation fra Team Rynkeby. 1.918.473 kroner stod der på dens check, og de penge kommer fra Team Rynkeby Skoleløbet.


Jeg er enormt taknemlig for Team Rynkeby-deltagernes indsats. Dette år har været ganske fortvivlende for de mere end 1.000 børn, der lever med alvorlige, kroniske lungesygdomme, og som er allermest udsatte for coronasmitten

Anne Brandt, direktør i Børnelungefonden


Knap 100.000 skoleelever skulle have deltaget i løbet lige før påskeferien, men det blev heller ikke muligt på grund af corona. I stedet blev løbet et hjemmeskoleløb, og kombineret med en onlineindsamling lykkedes det alligevel at rejse knap to millioner kroner.

- Jeg er enormt taknemlig for Team Rynkeby-deltagernes indsats. Dette år har været ganske fortvivlende for de mere end 1000 børn, der lever med alvorlige, kroniske lungesygdomme, og som er allermest udsatte for coronasmitten, siger direktør i Børnelungefonden, Anne Brandt, i pressemeddelelsen.

- Vores store bekymring er, at forskningsmidlerne og midlerne til den vigtige støtte og rådgivning ganske enkelte løber tør i en situation, hvor børnene og deres familier aldrig har været mere afhængige af, at der sker noget på området, lyder det fra hende.

Team Rynkeby Fonden har også indsamlet penge i Sverige, Norge, Finland, Færøerne, Island, Tyskland og Schweiz. I alt sendes der 65,4 millioner kroner videre til børn med kritisk sygdom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Halloween i Ryslinge

Midtfyns Posten

Allehelgen i Nazarethkirken

Midtfyns Posten

Morgensang i Nr. Lyndelse Kirke

Annonce