Annonce
Midtfyns Posten

Ugens bogtip: Dyk ned i en romantisk subgenre

Ugens bogtip fra Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne handler om regency-romancer. Foto: Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne
Her kommer en stribe gode forslag til bøger i en genre, der typisk handler om at få giftefærdige piger i det bedre borgerskab godt gift i perioden 1800-1830.
Annonce

Der er i de seneste år kommet en del regency-romancer på det danske bogmarked, og der kommer sandsynligvis kun flere efter hit-Netflixserien ”Bridgerton” baseret på forfatter Julia Quinns bøger.

En regency romance er en betegnelse for en romantisk subgenre. Handlingen foregår som regel mellem 1800 og 1830 og handler om at få giftefærdige piger i det bedre borgerskab godt gift. (Spoiler: De ender som reglen med at finde kærligheden).

”Det er en almindeligt udbredt opfattelse, at en enlig mand med en passende formue må have brug for en hustru.” Citat: ”Stolthed og fordom”.

Gå på opdagelse i de forskellige serier i listen.

De tre Kleypas-serier (Hathaway, Wallflowers og Ravenel)  foregår i samme univers. Så hvis man vil læse dem i den i rækkefølge, som de er blevet udgivet på originalsproget, skal man starte med Wallflowers, dernæst Hathaway og til sidst Ravenel, da nogle af personerne går igen. Kleypas har skrevet flere serier, men disse er mine yndlings.

Flere af de nævnte bøger kan lånes på eReolen eller eReolen Global, der er bibliotekernes samling af lyd- og e-bøger.

Andre forfattere, der ligner, er Meredith Duran og Simona Ahrnstedt.

1 Bridgerton-serien

Netflixserien ”Bridgerton” udkom lige efter jul og følger første bog.

Der er otte bøger i alt, og man følger én Bridgerton i hver bog. I Netflix-seriens første sæson fulgte vi Daphne Bridgerton, og hvis du har slugt den, vil jeg anbefale dig at læse bøgerne.

De første fire bøger er udkommet på dansk, og første bog er ”Den ugifte hertug”.

2 Hathaway-serien

Hvis du nu har slugt hele Bridgerton-serien, vil jeg anbefale Lisa Kleypas, der skriver om de samme temaer.

Der er bl.a. Hathaway-serien, hvor man over fem bøger følger fem søskende, der arver et gods og aldrig før har været en del af det bedre selskab. Med de mange nye regler skal de finde sig tilpas i de nye omgivelser. Der er også her en kærlighedsbog per søskende. Første bog: ”Min indtil midnat”.

3 Wallflowers-serien

I Wallflowers-serien følger vi fire wallflowers, dvs. bænkevarmere. De bliver venner og hjælper hinanden med at finde en ægtemand. Én bog per wallflower. Første bog er ”Sommernattens Hemmeligheder”.

4 Ravenel-serien

Til sidst vil jeg nævne Ravenel-serien. Over seks bøger følges familien Ravenel og deres kvaler.

Bøgerne følger personer, som alle har forbindelse til Ravenel-familien. Første bog er ”Den nye jarl”.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Natkirke i Nazarethkirken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce