Annonce
Midtfyns Posten

Ugens film i Ringe Bio: Erna går i krig for sin naive dreng

Trine Dyrholm spiller hovedrollen som Erna, der går i krig for at beskytte sin søn Kalle, spillet af Sylvester Byder. Pressefoto fra filmen
Trine Dyrholm spiller på forbilledlig vis hovedrollen i filmen "Erna i krig", som man kan se frem til den 2. december i Ringe Bio.
Annonce

Ringe: Filmen “Erna i krig”, der blev omtalt i sidste uge i Midtfynsposten, er værd at give en kort omtale også i denne uge, fordi den er værd at se.

Det er jo i al sin enkelthed en fortælling om en kvinde, Erna Jensen, alenemor til den lidt tumpede og naive dreng, Kalle, der som sønderjyde i det dengang tyske Sønderjylland indkaldes som soldat for den tyske værnemagt, der ved den første verdenskrigs udbrud skal bruge soldater til sin krigsførelse i Nordfrankrig.

Men her holder almindelighederne op. Erna er klar over, at hendes dreng ikke vil kunne overleve i denne krig og på mærkværdig vis lykkes det hende at komme med i krigen forklædt som tysk soldat.

Hvordan det udvikler sig, kan man se ved at gå i Ringe Bio fra mandag den 23. november til onsdag den 2. december kl. 19.30.

"Erna i krig" er en fortælling om en kvinde, der ved første verdenskrigs udbrud forklæder sig som tysk soldat for at beskytte sin søn, der som sønderjyde i det dengang tyske Sønderjylland indkaldes som soldat for Tyskland. Pressefoto fra filmen

Filmen er lavet over Erling Jepsens roman af samme navn som filmen. Erling Jepsen har skrevet bogen lidt som en skæmteroman a la Soldat Svejk om den tjekkiske soldat, der gør grin med den østrigske hær. Men instruktøren af filmen, Henrik Ruben Genz, har gjort den morsomme historie alvorlig.

I hovedrollerne ses som Erna Trine Dyrholm, der løser sin opgave på sædvanlig forbilledlig vis, og som hendes tumpede søn, Kalle, ses den lidt mere ukendte Sylvester Byder.

I andre roller møder vi Anders W. Bertelsen som en sønderjysk soldat og Ulrich Thomsen som tyskvenlig sergent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce