Annonce
Midtfyns Posten

Ugens film i Ringe Bio: Kinesisk feelgood, animation og Far til fire nummer 20

I den nye Far til fire-film er familien i terapi i en vikingelejr. Filmen er en Film Fyn-film og bl.a. optaget hos Jim Lyngvild i Korinth. Arkivfoto: Kim Rune
Der er noget for enhver smag i Ringe Bio i de kommende dage.
Annonce

Ringe: Ringe Bio viser fra torsdag aften dramaet 'The Farewell'. Filmen handler om en kinesisk familie, hvoraf den ene del bor i USA, mens den anden lever i Kina. Familiens bedstemor Nai Nai, som er en del af familien i Kina er blevet diagnosticeret med kræft, hvilket kun giver hende kort tid tilbage at leve i.

Familien i USA rejser derfor tilbage til Kina under påskud af at deltage i et bryllup. I virkeligheden er det dog for at være sammen med Nai Nai i hendes sidste dage. Dog uden at nogen fortæller bedstemoren, at hendes dage er talte.

For barnebarnet Billi, der rejser fra New York til Kina, bliver forsøget med at navigere i løgnen en svær opgave. Med et ben i hver kultur skal hun nu respektere familiens ønske, men samtidig også være tro over sig selv og hendes elskede bedstemor.

Filmen 'The Farewell' er en feelgood-film om en kinesisk familie. Pressefoto

’The Farewell’ er en feelgood-film med en dramatisk klangbund. Det er både et rørende og sine steder morsomt portræt af en familie, men også en undersøgelse af kulturforskelle. Handlingen bygger på instruktøren Lulu Wangs egne oplevelser, der også blev til en populær amerikansk podcast. Hovedrollen spilles af komikeren Awkwafina (’Ocean’s 8’ og ’Crazy Rich Asians’), der vandt en Golden Globe for sin præstation.

Annonce

Superhelte animationsfilm

Fra lørdag kl. 11 og hele efterårsferien viser biografen animationsfilmen 'SamSam'. SamSam er den mindste af alle superhelte, der endnu ikke har opdaget sine superkræfter. Den unge og frygtløse SamSam har næsten alt, hvad en kosmisk helt kunne drømme om: kærlige, heroiske forældre, en masse supervenner og hans egen flyvende tallerken til at udforske rummet.

Filmen 'SamSam' er en animationsfilm om en ung superhelt, der endnu ikke har opdaget sine superkræfter. Pressefoto

Da Mega, den nye seje pige i byen, hævder, at hun kan hjælpe SamSam med at opdage sine overnaturlige evner, fører det dem ud på et spændende eventyr i det ydre rum, hvor SamSam vil lære, at venskab og mod kan være de stærkeste superkræfter, han kunne ønske sig.

Den computeranimerede familiefilm er fransk produceret ligesom ’Ballerina’ og ’Persepolis’.

Annonce

Far til fire i vikingelandsby

Lørdag kl. 15 toner Far til Fire endnu en gang op på det store lærred. 'Far til fire og Vikingerne' er fortsættelsen til Far til fire på Toppen’ og ’Far til fire i Solen’.

Bodil har fødselsdag. Men alt er alligevel ikke godt i den ellers sammentømrede familie. Søs er træt af at være reservemor for sine søskende, og skulle stå for alt, der hedder husholdning. Mia og Ole kan ikke længere holde ud at dele værelse. Far har ikke overskud til at håndtere Onkel Anders' opførsel. For at bryde med familiens disharmoni tilmelder Onkel Anders derfor familien til et ophold på et familieterapisted i en vikingelandsby. I selskab med børnenes feriegæst Olivia tager familien afsted for at få styr på tingene.

Med sig har de selvfølgelig også elefanten Bodil, hele familiens gamle krammedyr, som pludselig kommer til at spille en hovedrolle, da hun bliver inddraget i en af de ivrige terapeuters selvopfundne vikinge-øvelser. Og hjælper terapien ikke på sammenholdet, så står man alligevel sammen, når Bodils liv er på spil.

’Far til fire og Vikingerne’ er skrevet og instrueret af Martin Miehe-Renard, som bl.a. har lavet julekalenderne med ’Pyrus’ og ’Pyrus på Pletten’, flere Min Søsters Børn-film samt de seneste to Far til fire-film.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Halloween i Ryslinge

Midtfyns Posten

Allehelgen i Nazarethkirken

Midtfyns Posten

Morgensang i Nr. Lyndelse Kirke

Annonce