Annonce
Midtfyns Posten

Ugens film i Ringe Bio: Kvindelige journalisters kamp mod sexisme

Nicole Kidman har rollen som Gretchen Carlson i filmen "Bombshell - opgørets time". PR-foto fra filmen
Annonce

Ringe: I denne uge til og med søndag den 21. juni vises i Ringe Bio det amerikanske drama "Bombshell - opgørets time". Filmen handler om tre kvindelige journalisters oplevelse på den amerikanske tv-station Fox News, der beskrives som verdens måske mest sexistiske arbejdsplads.

De tre kvinder (spillet af Charlize Theron, Margot Robbie og Nicole Kidman) kæmper med stålsat vilje og alt at tabe for at ødelægge det giftige arbejdsmiljø og få skovlen under tv- stationens altdominerende patriark Roger Ailes (spillet af John Lithgow). Med deres beretninger om og afsløring af chefens gentagne, seksuelt krænkende overgreb trækker de tæppet væk under direktøren fra Fox News.

I virkelighedens verden blev Roger Ailes fældet af 23 af de kvinder, han gennem årtier udnyttede og nedgjorde. Faldet gik hurtigt, da der først blev taget fat, og de kvindelige stjernereportere som Megyn Kelly (spillet af Charlize Theron) og Gretchen Carlson (spillet af Nicole Kidman) stod frem med deres beretninger. Kort tid efter fulgte MeToo-bevægelsen.

Jay Roach har instrueret filmen, der oprindeligt skulle have været vist i Ringe Bio i marts, men coronanedlukningen forhindrede visningen af filmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce