Annonce
Midtfyns Posten

Ugens film: Oscar-belønnet musikfilm i Ringe Bio

Dakota Johnson spiller rollen som Maggie i filmen "The High Note", der vises i Ringe Bio fra torsdag d. 10. juni til søndag d. 13. juni. Pressefoto fra filmen
Romantisk komedie og anderledes musikfilm, der fik priser ved årets Oscar-uddeling, er på plakaten i Ringe Bio.

Ringe: Der er stjerner og vandbærere. I den romantiske komedie The High Note, der vises fra torsdag d. 10. juni til søndag d. 13. juni, er det den ambitiøse Maggie, der flytter hver en sten for den glamourøse sangerinde Grace Davies. Maggie arbejder dedikeret som personlig assistent for den verdensberømte stjerne, både fordi hun elsker musik, og fordi hun derved håber at få sit eget gennembrud som musikproducer.

Maggie forsøger at skubbe verdensstjernen i en fornyende musikalsk retning, samtidig med at hun indleder et selvstændigt arbejdsforhold som producer for - og kæreste til - den talentfulde David, men da oplever hun, at arbejdet som selvstændig kvindelig producer bliver ret så udfordrende, og hun må kæmpe for at forfølge sin drøm og bevare sin kærlighed i den benhårde musikbranche.

Dakota Johnson spiller den sødmefulde Maggie, og Ellis Ross udfolder sig markant som Grace Davies, ligesom vi ser rapperen Ice Cube i rollen som skrap agent. Instruktøren Nisha Ganatras film giver et indblik i musikbranchens kontante virkelighed, hvor alle har øjnene stift rettet mod pengene, men historien formidles charmerende, ikke mindst via musikken, så man tror på, at man kan forfølge sine drømme.

Annonce

Anderledes musikfilm

Darius Marders film,”Sound of Metal”, er en på alle måder anderledes musikfilm, idet den fortæller om en trommeslager, der pludseligt mister hørelsen. Filmen vises fra mandag d. 14. til onsdag d. 16. juni; d. 16. juni er filmen tekstet for hørehæmmede.

I filmen "Sound of Metal" handler om en trommeslager, der mister hørelsen. Pressefoto fra filmen


Filmens hovedperson Ruben (Riz Ahmed) er en heavy metal-trommeslager, der har kæmpet sig ud af et hårdt misbrug gennem musikken, og trommerne er alt for ham. Nu står han ribbet for alt selvværd, må forlade kæresten (Olivia Cooke) og flytter ind på et hjem for døve narkomaner for at lære at klare sig i en verden uden lyd.

Ved Oscar-uddelingen i 2021 fik filmen en pris for sit lyddesign, ligesom den danske klipper Mikkel E. G. Nielsen fik en Oscar for Bedste klipning, og filmen er da også bemærkelsesværdig i sin bestræbelse på at give os et indtryk af den lydløse verden gennem netop de visuelle virkemidler. Vi lærer Ruben og hans kæreste at kende først og fremmest ved at bruge øjnene!

Nicholas Becker har gengivet lyd i en lydløs verden på en dristig måde, idet han ikke skruer ned for lyden, men snarere op: Dele af filmen gengiver et brutalt lydkaos, der afspejler Rubens kaotiske indre rejse mod en ny tilværelse.

Filmen er blevet kaldt et mesterværk, der har skabt et helt nyt filmsprog og hylder det, som filmgenrens fortælling lever af: Øjne, der ser og forstår. Og allerbedst i biografens store sal!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Marked ved Egeskov Mølle

Midtfyns Posten

Midsommerfejring i Ryslinge

Annonce