Annonce
Midtfyns Posten

Ung pige gennemførte 77 kilometer i gummistøvler: Nye oplysninger om gå-konkurrence i 1931

Frk. Blancha Christiansen fik et guldfingerbøl i 1931, da hun gennemførte en midtfynsk gå-konkurrence. Blancha's barnebarn, Ulrikke, har gemt hendes fingerbøl, som man kan se her. Privatfoto
To unge piger gennemførte i 1931 en midtfynsk gå-konkurrence - nu står et familiemedlem til den ene af pigerne frem med nye oplysninger om historien, der blev bragt i Midtfynspostens serie "Et kig i arkivet".
Annonce

Ringe: For nogle uger siden bragte vi i Midtfynspostens serie "Et kig i arkivet" en fortælling fra Ringe Lokalhistoriske Arkiv af arkivleder Kirsten Hansen: "Mystik om gammel midtfynsk sang på 11 vers løst".

Det hele startede med, at indehaveren af en sang på 11 vers skrev et opslag på Facebook, for at få flere oplysninger om sangens tilblivelse - Ringe Lokalhistoriske Arkiv gravede i historien, og kunne i "Et kig i arkivet" komme med endnu flere detaljer om sangen, end de mange kommentarer fra Facebook havde givet.

Det viste sig, at sangen var skrevet i forbindelse med en gå-konkurrence i 1931, hvor 36 deltagere (34 mænd og to unge piger) ville gå 77 kilometer - Ringe, Faaborg, Svendborg og retur til Ringe igen.

Nu har indehaveren af sangen på de 11 vers henvendt sig til Midtfynsposten, og der er nu endnu flere detaljer om sangen fra 1931.

Sangens indehaver er Janne Stolberg Jensen fra Ringe, der er i familie med en af de to unge piger, der gennemførte gå-konkurrencen.

- Esther Jensen var min farfar Gerhard Stolberg Jensen's søster. Hun var datter af Blikkenslager Gerhard Jensen (Sofus Ewald August Gerhard Jensen) på Søvej 8 i Ringe, siger Janne Stolberg Jensen.

Annonce

Fingerbøl i guld

Det var kun 21 ud af de 36 startere, der gennemførte turen - de to piger, og 19 mænd.

De to unge piger fra gå-konkurrencen, frk. Blancha Christiansen, Bøgehoved og frk. Ester Jensen, Ringe, fik hver overrakt et guld-fingerbøl og en buket lyserøde nelliker, mens mændende fik hver et sølvbæger.

- Desværre findes Esther's fingerbøl ikke mere, men Blancha's barnebarn, Ulrikke, har hendes fingerbøl. Blancha's datter, Antje, fik sat en kæde i og gik med det som smykke, så det er blevet lidt slidt. Men man kan tydeligt se, hvad der står endnu: 25-10-31. 77 km 11 T, siger Janne Stolberg Jensen og tilføjer:

- Blancha gik turen i gummistøvler. Sjovt hvad en sang kan trække frem. Det kunne nu være sjovt, hvis der også dukkede et sølvbæger op, slutter hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Midtfyns Posten

Affaldsindsamling i Gislev

Annonce