Annonce
Midtfyns Posten

Verner har ingen planer om at gå på pension: Kloakmester på 85 år klarer sig fint uden computer

Kloakmester Verner Nielsen var i 2007 med til at bygge ejendommen Jernbanegade 6-8 i Ringe, hvor der er butikslokale ud mod vejen, lejligheder ovenpå og i baghuset i gården. Foto: Hardy Hounsgaard
Verner Nielsen fra Sdr. Nærå har i over 50 år haft sin egen virksomhed som kloakmester. Han er netop fyldt 85 år og har ingen planer om at gå på pension.

Sdr. Nærå: 85 år. I den alder ville de fleste nok nyde pensionisttilværelsen og mene, at de gennem et langt liv har ydet deres bidrag til samfundet, så de med god samvittighed kan trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

Men ikke i Verner Nielsens verden. Den 2. januar fyldte han 85 år, og han er stadig aktiv med sit entreprenørfirma som selvstændig kloakmester, som han driver fra parcelhuset hjemme på Degnemarken i Sdr. Nærå. Huset byggede han selv i 1969, og han har ingen planer om at gå på pension.

- Når jeg har et godt helbred, hvorfor skulle jeg så stoppe, spørger Verner Nielsen retorisk.

Annonce

Han har i over 50 år haft sit eget firma, og den daglige dosis af frisk luft og opgaverne i det fri er med til holde ham i gang.

Verner Nielsen fra Sdr. Nærå fyldte den 2. januar 85 år, og han er stadig aktiv som kloakmester med sit eget firma. Foto: Hardy Hounsgaard

- Jeg har nok at lave, så jeg har ikke brug for den store reklame. Lige nu er vi i gang med en opgave i Langeskov, hvor der skal bygges en 700 kvadratmeter stor hal. Ellers ligger de fleste opgaver på Midtfyn, og vi har mange små opgaver for private, siger Verner Nielsen.

Når jeg har et godt helbred, hvorfor skulle jeg så stoppe.

Verner Nielsen, kloakmester på 85 år

Da han var yngre, arbejdede han hos en murermester i Odense, og derigennem blev han ført ind til kloakarbejdets verden. Han tog kloakmestereksamen i 1970, og den 4. april 1971 etablerede han sit firma. Året efter ansatte han en 15-årig dreng, som var hos ham i 42 år og nu er gået på pension. Men han giver stadigvæk en hånd med af og til.

Trofast medarbejder

Verner Nielsen har også en trofast medarbejder, Richard Therkildsen, som han har haft i cirka 20 år. Med sine 74 år har Richard Therkildsen også alderen til at trække sig tilbage, men den trofaste medarbejder bliver også ved.

- Richard kører minigraveren, og jeg kører bobcatten, fortæller Verner Nielsen.

Han forsøger at holde en arbejdstid på 32 timer om ugen, da han holder fri om fredagen. Men der kommer jævnligt akutte opgaver med tilstoppede kloakker, som kræver, at den autoriserede kloakmester rykker ud.

Annonce

Byggede huse

For en del år siden byggede han sammen med andre håndværksmestre huse på Fyn og i Jylland, og han har blandt andet været med til at bygge den sorte bygning og baghuset i Jernbanegade 6-8 i Ringe, hvor Hudplejeklinikken holder til i en ejendom, der også rummer lejligheder. Ejendommen blev opført i 2007.

Verner Nielsen har været en del af mange byggerier gennem årene. I 2007 var han med til opføre ejendommen Jernbanegade 6-8 i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard

- Der var god gang i byggeriet, men så kom finanskrisen i 2008, og så droslede vi ned. I dag har jeg det fint med mit eget firma, fortæller Verner Nielsen, der ikke har børn.

Hele to gange er han blevet enkemand. I 2020 mistede han sin samlever gennem 20 år. Hun døde i en alder af 73 år. Hans første kone døde af kræft i 1999, kun 52 år gammel.

Men han har haft mange gode oplevelser med sine kære og set store dele af verden.

Annonce

Bruger skrivemaskinen

Verner Nielsen er et levende bevis på, at man i nutidens verden godt kan begå sig uden at være digital og online. Han bruger ikke computer, email eller internet, når han skal lave kontorarbejde.

Regningerne til kunderne skriver han på sin sorte Olivetti-skrivemaskine, som er af den elektriske slags.

- Vi har også strøm i Sdr. Nærå, gnækker Verner Nielsen, der slipper for at bekymre sig om cyberangreb, phishingmails eller printerproblemer.

Verner Nielsen fra Sdr. Nærå er 85 år og stadig aktiv som kloakmester. Foto: Hardy Hounsgaard

Men en skrivemaskine skal af og til have nyt farvebånd, og det kan være svært at skaffe.

- Jeg køber som regel tre farvebånd ad gangen, fortæller han.

De maskinskrevne fakturaer putter han i konvolutter, som han selv kører ud med undtagen de få, der får et frimærke klistret på og bliver sendt med posten.

- Det går det fint med. Når jeg selv skal have ordnet mine bankforretninger, går jeg op i banken og får klaret det, fortæller han.

Blå bog

Verner Nielsen bor i Sdr. Nærå og er født den 2. januar 1937.

Han er oprindelig fra Balling ved Skive og kom som 18-årig på Engelsholm Højskole ved Vejle.

Siden arbejdede han på en gård i Emmerlev Klev i det vestlige Sønderjylland, inden han i 1960 flyttede til Odense, hvor han blandt andet arbejdede på et foderstoffirma på havnen i Odense og hos en murermester.

I 1970 bestod han kloakmestereksamen på Jydsk Teknologisk Institut, og året efter etablerede han sit eget entreprenørfirma som autoriseret kloakmester, som han stadigvæk driver fra privatadressen.

Han har siden 1969 boet på Degnemarken 7 i Sdr. Nærå i et hus, som han selv har bygget.

Annonce
Midtfyns Posten

Ugens film: Superhelt og andre helte

Annonce
Midtfyns Posten

Populære ture udbydes igen: Tag med på gåture ud i naturen - og ind i fortællingen

Annonce
Midtfyns Posten

Foredrag udsættes

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

FællesspisningSkullerodsholm

Midtfyns Posten

Midvinterkoncert i Brahetrolleborg Kirke

Midtfyns Posten

Nogle gange slår det gnister: Peter løfter gerne pegefingeren for at sikre en smuk by

Midtfyns Posten

Marie fulgte sit hjerte og blev zoneterapeut: Gymnasielærer skifter spor og åbner egen klinik

Midtfyns Posten

Rosa - uden filter

Midtfyns Posten

Midtfyns Familie- og Havebrug inviterer til generalforsamling

Midtfyns Posten

Det er gået stærkt med tilmelding: Fjernvarmen kommer til Nr. Lyndelse og Nr. Søby

Midtfyns Posten

Onsdagshygge i Åløkkeparken

Midtfyns Posten

Kyndelmisse fællesspisning på Ringe Station

Midtfyns Posten

Oplev Vor Frues Kantori i Vester Hæsinge

Midtfyns Posten

Nedlægger sig selv efter fire år i dvale: Nu står formand med 50.000 kroner i overskud

Midtfyns Posten

Cafeteria-mutter fortæller til fyraftenssang

Annonce