Annonce
Midtfyns Posten

Vildsjæle og elektriske bål: Bibliotekerne åbner dørene for stort naturtema

Naturen kan bruges som åndehuller bort fra hverdagen. Pressefoto
Bibliotekerne rykker dette efterår ud i den vilde natur. I et fælles fremstød med DR og Danmarks natur- og friluftsorganisationer viser landets biblioteker vejen til, hvordan vi som samfund og individer kan få mere af den vilde litteratur og natur.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: På 76 af landets biblioteker vil det i den kommende sæson være fuld af oplevelser, udstillinger om den frie vilde natur - og den litteratur som åbner vore øjne for den. I uge 37-42 vil du på bibliotekerne bl.a. kunne deltage, højtlæsningsarrangementer, plantebytterier, bålhistorier, udstillinger og quiz for de mindste. Alt sammen naturligvis tilpasset de gældende corona-forskrifter, oplyser Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

For vi har i den grad fået appetit på mere natur. Da corona-nedlukningen i foråret stod på sit højeste var naturen vores bedste ven. Det samme gjaldt litteraturen. For både bogen og naturen har vist sig at være størrelser, vi kan bruge til at slippe bort med, åndehuller bort fra hverdagen.

- Når vi bevæger os ind i de rum, som litteraturen skaber, så er der mulighed for at opnå noget af den ro og fordybelse, vi også oplever ude i naturen. Derfor er sammenligningen ikke helt ved siden af, siger Birthe Mogensen, biblioteksleder ved Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne.


Når vi bevæger os ind i de rum, som litteraturen skaber, så er der mulighed for at opnå noget af den ro og fordybelse, vi også oplever ude i naturen.

Birthe Mogensen, biblioteksleder Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne


En debat den 22. september - mellem Frank Erichsen (‘Bonderøven’) og biodiversitetsforskeren Torsten Nygård Kristensen - skal således se på, hvordan man kan genetablere og prioritere den vilde natur inden for den enkelte kommune.

Debatten streames ud til hele landet, og har man spørgsmål til, hvordan man kan deltage i genetablering af natur og lokal rewilding, så er det her, man skal tune in.

Annonce

Vildsjæle og elektriske bål

For selvom bibliotekerne er glade for, at man læser, så skulle det nødigt være sådan, at man en dag må nøjes med at læse om naturen, fordi den kun eksisterer i bøgerne. Derfor håber biblioteket, at kampagnen kan være med til at skabe en ny bølge af vildsjæle.

Mennesker, der påskønner og kæmper for det skønne i vildnisset, og som vil gå på opdagelse i det sjældne, det vilde og uforstyrrede; og ikke mindst den tilhørende litteratur.

Ved mange biblioteker oprettes der netop højtlæsning fra litteraturen. Det sker omkring indendørs elektriske bål, mens de levende flammer tager over til arrangementet ‘Nat i naturen’, hvor der lagt op til højtlæsning.

Til dette event opfordres hele Danmarks befolkning til at tilbringe en nat udenfor, under den åbne himmel - gerne med en fortælling at læse højt fra - ved bålet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Halloween i Ryslinge

Midtfyns Posten

Allehelgen i Nazarethkirken

Midtfyns Posten

Morgensang i Nr. Lyndelse Kirke

Midtfyns Posten

Bevægelse og leg i Ringe

Annonce