Annonce
Midtfyns Posten

Vind billetter til vinterferie for fuld damp

Det gamle damplokomotiv Hs 415 fra 1901 trækker toget, som du kan køre med på jernbanemuseets egen strækning. Foto: Flemming Wedell

Jernbanemuseet i Odense udlodder sammen med ugeavisen fire familiepakker til vinterferien, hvor der er masser af aktiviteter på museet. Blandt andet Odin-mysteriet, stort legeområde, lokomotivværksted, kørsel med minitog og tur med veterantog for fuld damp.

Annonce

Man føler, det lige har været juleferie - og alligevel er der ikke længe til skolernes vinterferie i uge 7.

Hvis du har lyst til en hyggelig udflugt til Odense i vinterferien, kan du nu deltage i en lille konkurrence om fire familiepakker til Danmarks Jernbanemuseum.

Du skal blot svare på følgende spørgsmål:

Hvad hedder det gamle damplokomotiv, der trækker toget, som du kan køre med i vinterferien?

Send dit svar på mail til: redaktion@uaf.dk.

Skriv "Jernbanemuseum" i emnefeltet og skriv både navn, adresse og mailadresse.

Vi skal have dit svar senest onsdag den 23. januar klokken 12.

Hver præmie giver gratis adgang for to voksne og to børn (5-17 år). Børn under fem år har gratis adgang. Hver præmie har en værdi af 320 kroner. Alle aktiviteter inklusive Odin-mysteriet, lokomotivværksted plus kørsel med minitog og veterantog er inkluderet i præmien.

Alle dage i vinterferien inviterer jernbanemuseet nysgerrige gæster til at løse mysteriet om Odin - museets nybyggede 1:1 kopi af Danmarks første lokomotiv fra 1846. Alle opgaver er baseret på historiske spor. Odin-mysteriet anbefales børn fra otte år og opefter eller med hjælp fra en voksen.

Der er også mulighed for at bygge og male sin egen træmodel af Odin eller et andet lokomotiv. Kun fantasien sætter grænser. Det kræver fingersnilde, men der er hjælp at hente ved personalet. Alle børn må bygge ét lokomotiv hver. Der er en fin præmie til alle lokomotivbyggere.

For de mindste gæster er der traditionen tro et stort legeområde med masser af tog, skinner og klodser i lange baner. De kan også se en Chuggington-film i biografen.

Danmarks Jernbanemuseum har også sit eget minitog. Det er meget populært, både hos børn og voksne. Minitoget kører alle dage kl. 10.15-15.30 gennem remisen.

- Alle dage i vinterferien fyrer vi også op under kullene og kører veterantog på museets egen strækning. Trækkraften bliver leveret af damplokomotivet Hs 415 fra 1901. Vognene er opvarmede. Der fløjtes til afgang hver halve time kl. 10.30-15.30, dog ikke kl. 12.30 hvor lokomotivfører og fyrbøder holder frokostpause, fortæller Gitte Høegh van Deurs, marketing- og arrangementskoordinator ved museet.

Danmarks Jernbanemuseum har åbent kl. 10-16 alle dage i perioden 9.-17. februar.

To piger i fuld gang i lokomotivværkstedet på Danmarks Jernbanemuseum. Foto: Flemming Wedell
Hs 415 for fuld damp på jernbanemuseet. Foto: Flemming Wedell
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce