Annonce
Midtsyd

Ønske: Genforeningsåret fejeres med træplantning

Formanden for Landdistriktsudvalget, Bent Kloster, håber at træplantningen kan være noget, som man kan samles om i lokalsamfundene. Arkivfofo: Museum Midtjylland

HADERSLEV KOMMUNE: Fredag den 20. november håber Haderslev Kommune, at der kan fejres træplantning mange steder i kommunen. Udvalget for Plan og Miljø og Landdistriktsudvalget har nemlig besluttet at bruge forskønnelsesmidler på at plante genforeningstræer i hele kommunen.

Formanden for Landdistriktsudvalget, Bent Kloster, håber at træplantningen kan være noget, som man kan samles om i lokalsamfundene.

- Vi er i Genforeningsåret, og derfor syntes vi, det var nærliggende at bruge midlerne i år til at plante et træ, som mange også gjorde i forbindelse med Genforeningen i 1920. Udover at et nyt, flot træ vil gøre det enkelte område kønnere, er det samtidig også noget, man skal få til at spire og gro sammen i landdistrikterne, siger formanden for Landdistriktsudvalget, Bent Kloster, i en pressemeddelelse.

Annonce

Foreninger kan søge

De træer, der kan søges om, er eg, lind, bøg, blodbøg og magnolia. Når foreningerne søger om et træ forpligter de sig samtidig til at invitere lokalsamfundet til at være med til at plante det fredag den 20. november klokken 16, samt vande det de første tre år.

Plant et træ

Udover Udvalget for Plan og Miljøs forskønnelsespulje på 50.000 kr. vil Haderslev Kommune søge fonde om midler til træerne. Derudover kan restmidler på Landdistriktsudvalgets budget til borgerbudgettering fra 2018 og 2019 bruges til formålet.

Sammen med træet leverer Haderslev Kommune et skilt, der skal stå ved træet, der fortæller at træet er plantet i anledning af 100-året for Genforeningen.

Der kan søges om at plante et træ fra en forening i de forskellige lokalområder. Ansøgningen skal sendes til Haderslev Kommune senest den 5. oktober 2020.

Læs mere på haderslev.dk/plantettræ

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Hvem er din ekspert?

Annonce