Annonce
Midtsyd

25-års jubilæum: Joachim er stadig bidt af amerikanerbiler

Han har en passion for biler, men roder ikke så meget med motorer, som han gjorde tidligere. I dag står Joachim Falkenberg primært for salg af reservedele og for at vejledning af kunder hos USD Biler. Fredag den 3. april har han 25-års jubilæum i virksomheden. Privatfoto
Joachim Falkenberg fra Gram vidste allerede, fra han var helt lille, at han ville beskæftige sig med biler, og interessen har han stadig. Fredag den 3. april kan han fejre 25-års jubilæum hos US Biler i Gram.
Annonce

Gram: Det er ikke alle og enhver, der kan fejre 25-års jubilæum i en alder af 46 år.

Men det kan Joachim Falkenberg, der i 1995 blev ansat som mekaniker hos US Biler på Industrivej i Gram. Det var helt præcist den 3. april for 25 år siden, at han havde sin første arbejdsdag i firmaet, der i mange år har været specialiseret indenfor amerikanerbiler.

At det blev biler, Joachim Falkenberg kom til at beskæftige sig med, er bestemt ikke nogen tilfældighed.

- Jeg har altid haft en passion for biler – ikke mindst specialbiler – og jeg har det ikke fra fremmede, for min far havde sit eget værksted i Agerskov, siger Joachim Falkenberg.

Da jeg var færdig med skolen, vidste jeg præcist, hvad jeg ville. Vi havde dårligt nok haft sidste skoledag i 9. klasse, før jeg kom i lære som mekaniker.

Joachim Falkenberg, Gram

Annonce

I lære som mekaniker

- Allerede da jeg var fire år, interesserede jeg mig for biler, og da jeg var færdig med skolen, vidste jeg præcist, hvad jeg ville. Vi havde dårligt nok haft sidste skoledag i 9. klasse, før jeg kom i lære som mekaniker, lyder det med et smil fra den lokale bil-entusiast, der lærte faget på det daværende Gram Autocentral, hvor han også havde været arbejdsdreng.

Efter endt læretid blev det til et enkelt år hos IT Autoservice i Ribe, inden Joachim Falkenberg vendte tilbage til Gram, hvor han også kommer fra, og fik arbejde som mekaniker hos US Biler.

Firmaet blev stiftet af Ib Rosenberg i 1962 og har siden udelukkende beskæftiget sig med salg af nye og brugte dele til amerikanske biler samt service, reparation og salg af biler. I dag drives firmaet af Ib Rosenbergs søn, Henrik, hvis søn i øvrigt også er ansat.

- Så jeg har arbejdet sammen med tre generationer af Rosenberg-familien, som Joachim Falkenberg bemærker.

Annonce

Ud af vinterhiet

- Vi beskæftiger os både med privat- og firmabiler, og ikke mindst perioden her omkring 1. april er noget særligt for os, der kan lide at rode med biler. For det er nu, at amerikanerbilerne efter en lang vinterperiode skal ud af vinterhiet og på vejen igen. Desværre bliver det jo nok ikke til så meget, som det plejer, i denne corona-tid, siger Joachim Falkenberg.

Han roder dog heller ikke så meget med motorer længere.

- Det gjorde jeg rigtig meget tidligere, men i dag står jeg primært for salg af reservedele og for at vejlede vores kunder, siger han.

Joachim Falkenberg får dog også tid til andre ting, der slet ikke har noget med hans fag at gøre.

- Jeg bruger megen tid sammen med min kæreste og hendes børn. For nogle uger siden kom vi hjem fra en tur til Málaga – i det hele taget har vi en svaghed for Spanien, når det kommer til ferierejser, forklarer han.

Han gik tidligere også meget op i hundetræning.

- Men vores hund er desværre ved at være gammel, så det bliver ikke til så meget længere, siger han.

Det gør det til gengæld med bilerne. Den store passion varer ved for Joachim Falkenberg.

Joachim Falkenberg ved en af de amerikanerbiler, han er så begejstret for. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

I er bare for seje

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce