Annonce
Midtsyd

35-årig trækker i arbejdstøjet for Toftlund: Udviklingsrådets nye formand kom selv tilbage til rødderne

Nye kræfter skulle der til, og det kommer der: 35-årige Betina Madsen, der er uddannet advokat og mor til to små piger, er netop sprunget ud som Toftlund Udviklingsrådets nye formand. Foto: Mette Henriksen
35-årige Betina Madsen er ny formand i Toftlund Udviklingsråd. Mød hende her.

TOFTLUND: Hun er selv hjemvendt til barndomsbyen Toftlund, efter studieår i Esbjerg og Århus.

Dermed er Betina Madsen, der netop har overtaget roret i Toftlund Udviklingsråd efter den tidligere formand Svend Frehr Sørensen, den perfekte ambassadør for den målgruppe, som man i samarbejde med Tønder Kommune, blandt andre, arbejder på at få til at bosætte sig i byen - med masterplanen som grundsøjle for vækst og udvikling.

- Vi kom tilbage til byen for en seks år siden på grund af familien. Det er bare rigtig hyggeligt, og så er det ofte også et godt netværk, der får dagligdagen til at hænge bedre sammen, når man har små børn, siger Betina Madsen, som danner par med Lars, som hun har pigerne Laura på seks år og Anna på tre år sammen med.

Annonce

- Og så er Toftlund jo ovenikøbet en rigtig dejlig by at bo i, tilføjer hun og uddyber:

- Her er et godt handelsliv med butikker, hvor man kan få det meste, et friluftsbad, skoler og et rigt foreningsliv. Selvom vi boede et dejligt sted i Århus, inden vi flyttede hertil, har vi ikke fortrudt. Her er en god blanding af generationer, så rent socialt synes vi bestemt også, at der er noget at komme efter, siger hun.

Løfter i flok

Betina Madsen er uddannet advokat og har efter nogle års ansættelse hos Advodan i Toftlund for nyligt skiftet til IBC i Kolding, hvor hun underviser i jura og erhvervsret.

- Jeg var glad for mit tidligere arbejde, men familiemæssigt hænger det bare bedre sammen med at undervise. Bare det at have fem ugers sommerferie - det har jeg ikke prøvet, siden jeg selv gik i skole, siger Betina Madsen med et kæmpe smil.

Lige nu nyder Betina Madsen en lang sommerferie sammen med mand og børn, inden hun for alvor trækker i arbejdstøjet for Toftlund. Og lille Anna er vild med at have mor hjemme på fuld tid. Foto: Mette Henriksen  

Skridtet fra at være menigt medlem i Udviklingsrådets bestyrelse, til at overtage formandsposten, skulle hun da også lige overveje.

- Vi er et godt sammensat og bredt hold i bestyrelsen, som har et rigtig godt samarbejde. Selvfølgelig er der møder at deltage i som formand og beslutninger, som skal tages, men langt det meste er vi fælles om og løfter i flok. Vi er langt fra i mål endnu i forhold til det vi vil med Toftlund, men vi er allerede meget tilfredse med det, der er opnået. Vi har blandt andet arbejdet for lys i gangtunnellen og der er taget hul på småprojekter som kælkebakken-området.

- Og så er vi jo rigtig glade for at have udviklingskoordinatoren Liselotte med på holdet, som har arbejdet med byfornyelse i flere år. Det er en stor hjælp at have professionelle at trække på. Vi andre er jo frivillige og skal også passe vores arbejde ved siden af, uddyber Betina Madsen.

- Din forgænger ville gerne give stafetten videre til yngre kræfter, men han var også træt af samarbejdet med Tønder Kommune, som han betegnede som "bøvlet". Hvad tænker du om det?

- Det er jo ikke sådan, at vi har fået en pose penge fra kommunen, som vi kan råde over, som vi har lyst til i Udviklingsrådet. Kommunalbestyrelsen skal ind over alt, og sådan er det jo bare. Som advokat er jeg vant til at stå i forhandlingssituationer, så jeg føler mig godt rustet og glæder mig til samarbejdet, siger hun.


Det er jo ikke sådan, at vi har fået en pose penge fra kommunen, som vi kan råde over, som vi har lyst til i Udviklingsrådet. Kommunalbestyrelsen skal ind over alt, og sådan er det jo bare.


- Vi må gerne tænke stort i Toftlund Udviklingsråd, selvom Toftlund er en lille by.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lokalpolitikere har en plan: 300 ladestandere til biler i hele Haderslev kommune

Annonce
Annonce
Midtsyd

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ung tysk organisk giver gratis koncert i Maugstrup Kirke

Midtsyd

Lyø klar til endnu en sæson i lyseblåt

Ugeavisen Haderslev

Sommerlejr nød stor opbakning

Midtsyd

Jubilæum i Vojens: Edith har givet en hånd med i 25 år

Midtsyd

Fra udsatte børn til multietnisk landsby: Knapt en halv million er på vej

Midtsyd

Slut med mundbind og leg i zoner: Kridthuset hyldede hverdagen

Midtsyd

Glæd dig: Agerskov Byfest i uge 32 bliver næsten som den plejer

Midtsyd

Historiker skal stå i spidsen for Museum Sønderjylland

Midtsyd

Vild kærlighed: Tage har tabt sit hjerte til tamræven Bamse

Midtsyd

35-årig trækker i arbejdstøjet for Toftlund: Udviklingsrådets nye formand kom selv tilbage til rødderne

Midtsyd

Se ruten: Ny Høtte-tradition kickstartes med Konexion Duo og DJ Lars Brauer

Midtsyd

Ny aftale på plads: Snart skal borgere i Haderslev Kommune sortere madaffald og tekstiler

Midtsyd

I Abkær er der plads til både hundeleg og hygge på ny bane

Midtsyd

Det bliver en fest: Lokale Team Rynkeby-helte rammer Vojens

Ugeavisen Haderslev

Gram Slot åbner dørene for ny sommeroplevelse

Midtsyd

Allan fra Vojens cykler til tops i Pyrenæerne for en verden uden sclerose

Midtsyd

Styding VVS har udvidet: Nu er der mere inspiration til nyt badeværelse

Midtsyd

Ildsjælen Jan stiller op for Venstre: - Toftlund har brug for en stærk stemme

Midtsyd

Krolfklubben Odin i Vojens går solo

Ugeavisen Haderslev

Veterantoget kører igen

Midtsyd

Ny akupunktør i Tiset: Linda inviterer andre behandlere indenfor

Annonce