Annonce
Midtsyd

50 år med Pins’Mærken

Der vil være aktiviteter for både store og små ved årets udgave af Pins'Mærken i Gram. Privatfoto
Byfesten i Gram runder i år det halve århundrede. Det markeres med dobbelt jubilæumskoncert, børnekræmmermarked, høvdingebold, sildebord og meget andet.
Annonce

Gram: Pinsen står for døren, men i Gram er pinsen ikke kun en kirkelig højtid – det er også tiden, hvor der er Pins’Mærken, Grams svar på en byfest.

Pins’Mærken går langt tilbage i historien. Den har fundet sted flere steder i Gram, men i år er det 50 år siden, at man begyndte at holde byfesten på Lundekobbel i Gram.

- Det skal fejres, og det gør vi med et brag af et program, siger formanden for Pins’Mærken, Johannes Gjesing om byfesten, der finder sted fra den 6. til den 10. juni.

- Torsdag er der FRØSLØB, og om fredagen er der billige billetter til Nordisk Tivolipark. Der er ølsmagning, og så byder vi også på en dobbelt jubilæumskoncert i det store telt med Tom Donovan og med Mads & Esben. Tom Donovan kender de fleste nok. Mads fra Mads og Esben er den lokale spillemand Mads Physant. Det har længe været et stort ønske at få Tom og Mads til festpladsen, og nu kommer de.

Sidste år investerede formanden for Pins’Mærken, Johannes Gjesing, i et folkevognsrugbrød fra 1977. Også i år vil han bruge bilen til at fragte beboerne på plejehjemmene til Pins’Mærken pinselørdag. Arkivfoto: Thomas Holl
Annonce

Kræmmermarked og sildebord

Lørdag formiddag åbner kræmmerne deres boder, og også børnene kan komme og sælge aflagt legetøj.

- Og så glæder jeg mig meget til det gratis sildebord lørdag middag. Vi har inviteret beboerne på plejehjemmene til at deltage. De kender Pins’Mærken fra gamle dage og har knoklet for det samfund, vi kender i dag. De ældre er vores æresborgere, og derfor skal de hentes i byens flotteste bil, nemlig i mit folkevognsrugbrød - hvis ellers den er i form, lyder det med et smil fra Johannes Gjesing.

Annonce

Tror på en stor fremtid

I en tid, hvor mange byfester har det svært, er Johannes Gjesing overbevist om, at der er en fremtid for Pins’Mærken.

- En byfest kræver medejerskab, for det handler i grunden ikke om andet end det, at man samles og har det sjovt. Ideerne skal vokse nedefra. Pins’Marchen om søndagen begyndte med en lille håndfuld, der gik en tur i skoven. Nu kommer der over 1000 mennesker. Høvdingebold lørdag er også et tilløbsstykke. Og ungdomsfesten lørdag aften er jo af den anden verden. Jo, Pins’Mærken har en stor fremtid, fordi befolkningen vil den, vurderer han.

I anledning af jubilæet vil i øvrigt man kunne se en lille udstilling, hvor man kan læse om Pins’Mærkens historie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce