Annonce
Midtsyd

50 år på samme arbejdsplads: Kalle fra Arnum er en sjældenhed

I dag er Camp-let teltvognen en moderne klassiker, der er tilpasset nutidens behov. Kalle har været med hele vejen. Foto: Mette Henriksen
50 år efter, at Kalle Wind fra Arnum som knap 16-årig tog det arbejde, der lå lige for, er han stadig i job samme sted.
Annonce

ARNUM: For 50 år siden satte den dengang knap 16-årige Karsten Wind sig iført arbejdstøj og med en stor madpakke på bagagebageren, på sin cykel, for at tage den korte tur ned til sin nye arbejdsplads, Camping Nissen.

I dag er den 65-årige stadig ansat i virksomheden, der i dag hedder Camp-let, og medmindre det styrtregner, tager han stadig cyklen.

Karsten Wind, eller Kalle, som han hedder i Arnum, ville egentlig gerne være gået tømrer- eller snedkervejen. Men han havde allerede en tjans efter skolen i virksomheden, så de kendte ham, og han kendte dem.

- Jeg gik i skole til og med 7. klasse, fik tilbudt en plads, og så var det bare sådan det blev. Jeg blev hængende, som man siger, og det har jeg aldrig fortrudt, siger Kalle Wind.

- Jeg har altid haft det godt her i virksomheden. Selvfølgelig var ledelsesstilen en anden dengang for mange år siden. Man gjorde, som der blev sagt. Med den nye generation fik man mere medbestemmelse og friheder, bare man passede sit arbejde. Jeg er næsten fristet til at sige, at vi i dag får det, som vi vil have det. Det er en god arbejdsplads.

Annonce

Fra arbejdsdreng til værkfører

Mandag har han officielt 50-års jubilæum i Arnum-virksomheden. Men festivitas bliver der ikke noget af, og det skyldes for engangs skyld ikke corona.


Når jeg bliver folkepensionist til efterår, så må jeg nøjes med de timer, jeg må arbejde i forhold til reglerne for pension. Jeg fortsætter i hvert fald så længe lysten er der, og helbredet tillader det.

Kalle Wind, jubilar


- På dagen er jeg i sommerhus med min bedre halvdel, Annegrethe, og vores barnebarn. Festlighederne tog vi på forskud i en lille kreds på arbejde i sidste uge. Der var både gaver, lidt godt til ganen, og nogen pæne ord til mig. Det blev jeg da glad for, siger Kalle, der har arbejdet med lidt af hvert i de fem årtier, han har været ansat.

- Jeg sluttede af med en værkfører-titel. I dag, hvor jeg er på deltid, hjælper jeg lidt over det hele, fortæller Kalle, der for nogen år siden elegant sprang hen over muligheden for at gå på efterløn. Pensionisttilværelsen har også lange udsigter.

- Når jeg bliver folkepensionist til efterår, så må jeg nøjes med de timer, jeg må arbejde i forhold til reglerne for pension. Jeg fortsætter i hvert fald så længe lysten er der, og helbredet tillader det.

Mens Kalle tidligere var ansvarlig for Camp-lets glasfiber-afdeling, er han i dag at finde her, der og alle vegne på Arnum-fabrikken, der leverer produkter til hele verden. Foto Mette Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce