Annonce
Midtsyd

75 år: Sommersted fejrede sit brandværn

Kaptajn Kirstian Jochimsen (i midten) kunne blandt andet byde Haderslev-borgmester, Hans Peter Geil, og beredskabsdirektør for Brand og Redning, Lars Møldrup (th.), velkommen. Privatfoto
Sommersted Frivillige Brandværn fejrede 75-års jubilæum.
Annonce

Sommersted: Imens Sommersted Frivillige Brandværn fejrede 75-års jubilæum på brandstationen, var bysbarnet Jesper Nehlsen Kjær til eksamen på den sidste del af brandmandsuddannelsen, som han flot bestod.

Så selvom det ikke altid er helt nemt at være brandværn i disse dage, er næste generation klar i starthullerne. Og det glæder kaptajnen i Sommersted, Kristian Jochimsen, som selv har været del af brandværnet siden 1996 - de seneste år som kaptajn.

-Tidligere var virksomhederne involveret i brandværnet på en helt anden måde. Dengang betød det ikke det store, hvis to medarbejdere blev nødt til at forlade arbejdspladsen i nogle timer for, at slukke en brand. I dag kan de færreste undvære en med arbejder, og det gør tingene lidt mere besværlige for os, fortæller kaptajnen, som dog alligevel varmt kan anbefale at blive del af et brandværns-fællesskab.

-Især for tilflyttere er det et sted, hvor man hurtigt bliver rystet sammen. Som brandfolk får vi lynhurtigt et tillidsforhold til hinanden. Vi tager samtidig hensyn til hinandens forskelligheder og behov, og har det rigtig godt og hyggeligt socialt, og det gælder både brandmænd og baglandet, siger han.

Selvom stationen i Sommersted med kun 75 år på bagen med kaptajnens egne ord er ”den nye dreng i klassen”, så var jubilæumsfesten alligevel en store dag med en lang gæsteliste.

-Vi havde en god og festlig dag med taler, fremvisning af køretøjer og materiel, idriftsættelse af den nye redningsvogn, og ikke mindst gode historier fra 75 års virke.

Både Haderslevs borgmester, Hans Peter Geil, direktøren fra Brand og Redning Sønderjylland, repræsentanter fra Regionens Præhospitale Udvalg, naboberedskaber, Lions Club, Dorothea Martensens Fond og ikke mindst borgere og lokale, kiggede forbi den feststemte station.

Ingen jubilæum uden fremvisning og afprøvning af brandstationens køretøjer. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce