Annonce
Midtsyd

ABC Lavpris i Gram om nedlukning: - Vi har en plan B og en plan C klar

- Vi har både en plan B og en plan C klar, hvis vi pludselig skulle opleve en meget stor kundetilstrømning som følge af de mange restriktioner i denne tid, siger Brian Hansen, der er butikschef i ABC Lavpris i Gram. Arkivfoto: Thomas Holl
Dagligvarebutikken i Gram kan holde åbent uændret her i nedlukningsperioden. Og man er forberedt på, at der kan komme et ekstra stort kunde-rykind.
Annonce

Gram: Fra første juledag vil Danmark reelt være lukket helt ned.

Sådan lød budskabet fra statsminister Mette Frederiksen (S), da regeringen den 16. december meldte nye restriktioner ud for at nedbringe Covid-19-smitten i samfundet.

Restriktionerne gjaldt i første omgang blandt andet indkøbscentre, stormagasiner, storcentre og butiksarkader, mens dagligvarebutikker, apoteker og butikker i centre, der har direkte adgang fra gaden, kunne få lov til fortsat at holde åbent.

Snart må også liberale serviceerhverv, hvor den nødvendige afstand ikke kan sikres, lukke ned, og fra og med 25. december kommer turen til detailhandlen. Undtagelsen er dagligvarebutikker og apoteker, som fortsat kan holde åbent.

ABC Lavpris i Gram er således en af de forretninger, der ikke behøver at ændre åbningstider.

Annonce

Forberedt på stor tilstrømning

- Men når stort set alt andet lukker ned, er vi forberedt på, at en forretning som vores pludselig kan opleve en meget stor kundetilstrømning. Derfor har vi både en plan B og en plan C klar, for det vil uden tvivl kræve ekstra personale. Og uanset hvad der sker, vil jeg opfordre til, at man kun kommer én fra hver husstand, understreger butikschef Brian Hansen.


Uanset hvad der sker, vil jeg opfordre til, at man kun kommer én fra hver husstand

Brian Hansen, butikschef, ABC Lavpris i Gram


Han og hans personale har i den seneste tid kunnet mærke på salget, at der ikke er blevet holdt traditionelle julefrokoster i år, men til gengæld forudser han, at fyrværkeri i højere grad end tidligere år vil være i høj kurs blandt butikkens kunder.

- Efterhånden bliver der solgt fyrværkeri mange steder, men hvis langt de fleste forretninger ikke kan holde åbent, tror jeg, at det kommer til at smitte af på en forretning som vores, siger Brian Hansen.

Forbruget vil stige

Han vurderer også, at den usædvanlige corona-situation vil smitte af på dagligvaresalget generelt.

- Når folk er nødt til at blive derhjemme i en længere periode, stiger deres forbrug som regel også. Så får man lyst til at hygge sig lidt ekstra med chips og kage og måske en ekstra flaske rødvin. Så alt i alt går det hele nok nogenlunde lige op, siger Brian Hansen.

Han tilføjer i øvrigt, at ABC Lavpris’ nye tilbygning ved indgangspartiet, der skal sikre, at butikkens gadevarer kan stå overdækket, netop er blevet færdig. Til gengæld kan forretningens 27 nye parkeringspladser først tages i brug kort ind i det nye år og ikke her op til jul, som det ellers var planlagt.

- Under arbejdet med etableringen af pladserne har vi fundet meget gammelt affald fra 70’erne og 80’erne, som lå begravet i jorden. Det har vi selvfølgelig skullet fjerne, og det har forsinket arbejdet, siger Brian Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce