Annonce
Midtsyd

Allan fra Vojens cykler til tops i Pyrenæerne for en verden uden sclerose

På Cykelnerven deler alle 250 deltagere en fælles passion for bjergcykling af den krævende slags. Allan Bjørn Knudsen fra Vojens er én af dem. Pressefoto
250 danske cykelentusiaster er i øjeblikket i fuld gang med at træne på den tohjulede for at blive klar til september, når de kæmper sig i mål på de afgørende Tour de France-bjerge i Pyrenæerne. En af dem er Allan Bjørn Knudsen fra Vojens.

VOJENS: På Cykelnerven deler alle 250 deltagere en fælles passion for bjergcykling af den krævende slags. Men de har også en fælles mission. De cykler nemlig også for at samle penge ind til forskning i sygdommen sclerose – en sygdom, der gennemsnitligt rammer to danskere hver dag.

Hver enkel rytter er altafgørende for at samle penge ind til den livsvigtige forskning, og det er da også en af grundene til

Allan Bjørn Knudsen fra Vojens er én af dem, som ifører sig en Cykelnerven-trøje og trofast sætter sig op på den tohjulede:

Annonce

- Jeg kender til sclerose, da nogle i min bekendtskabskreds har sygdommen. De har et fantastisk livssyn, er meget positive og udstråler en livsglæde, som mange andre kunne tage meget ved lære af, fortæller Allan.

- Personligt får jeg nye bekendtskaber, en masse træning og ikke mindst værdifulde oplevelser både personligt, men også som en del af et hold. Efter mange år som elite ishockeyspiller og ungdomstræner ville jeg prøve kræfter med nye udfordringer, og hvad kunne så være bedre end at lave noget for andre mennesker og samtidig selv få en masse udfordringer på det personlige plan? Det kan bare ikke blive bedre end Cykelnerven.

Sønderjysk indsats er guld værd

Cykelnervens ambassadør og cykelekspert, Dennis Ritter, står igen i år for at udvælge Cykelnervens rute, som hvert år tager udgangspunkt i de bjerge, eksperter verden over udråber som værende de mest afgørende for dette års Tour de France. Og her var der ingen tvivl. Det bliver i Pyrenæerne, det endelige slag skal slås.

- Rutemæssigt er jeg meget spændt på etaperne i Pyrenæerne, hvor løbet helt sikkert bliver afgjort i år. Det er en meget skrap og seværdig menu, Tour-arrangørerne serverer i løbets sidste tredjedel. De har fundet nogle af de længste og sværeste stigninger, Pyrenæerne kan byde på. Og heldigvis er det de samme stigninger, vi i Cykelnerven skal ned og prøve kræfter med, fortæller Ritter og fortsætter:

- Rytterne skal især glæde sig til Col du Portet, der er det højeste pas i de franske Pyrenæer. Her skal vi helt op i den tynde luft i 2.215 meters højde over havet. Jeg er slet ikke i tvivl om, at Tour-etapen op til Col du Portet kommer til at blive historisk og mindeværdig. Det bliver en kæmpestor oplevelse for alle.

Det bliver således etaperne 16, 17 og 18, som Allan og de resterende Cykelnerveryttere skal køre i Pyrenæerne, og netop dette område danner rammerne for både en hård og bjergrig afslutning.

Cykelnerven og sclerose

Danmark en af verdens højeste forekomster af sclerose, og på bare 20 år er antallet af danskere med sclerose fordoblet. I dag lever over 17.200 danskere med den uhelbredelige sygdom, og i kampen mod en verden uden sclerose og et bedre liv med sygdommen, indsamler cykelrytterne hvert år et stort millionbeløb ind til den forskning, der skal være med til at sætte en kæp i sclerose-hjulet.

De 250 deltagere fra Scleroseforeningens cykelevent Cykelnerven er fordelt på 11 hold rundt om i landet. Hvert hold har sin egen kaptajn, som på frivillig basis arrangerer og koordinerer både træning og fundraising i mange måneder forud for turen til Frankrig. Og alle løfter i flok for at samle penge ind til forskning. Takket være lokale sponsorer og lokal støtte har Cykelnervens ryttere samlet tæt på 30 millioner kroner ind til forskning i sclerose siden starten tilbage i 2014.

Cykelnerverytterne kører i år fra 15. til 18. september, og når rytterne kører over målstregen den 18. september, kan de fejre fire hårde og oplevelsesrige etaper med 362 kilometer bjergkørsel i Pyrenæerne og ikke mindre end cirka 10,989 højdemeter.

Følg Cykelnerven på Facebook.com/Cykelnerven eller www.cykelnerven.dk.

Cykelnervens rute tager hvert år tager udgangspunkt i de bjerge, eksperter verden over udråber som værende de mest afgørende for dette års Tour de France. Og her var der ingen tvivl. Det bliver i Pyrenæerne, det endelige slag skal slås. Pressefoto: Jakob Helbig


Tour-eksperten bakker op

De sønderjyske ildsjæle og resten af Cykelnerven får selskab af en stribe kendte og garvede TV- samt sportsfolk, når de rammer Pyrenæerne til september. Her tæller blandt andet Claus Elming og Peter Tanev, legender fra fodboldlandsholdet, som Martin Jørgensen og Thomas Helveg, to af medlemmerne af den originale OL-Guldfireren, Eskild Ebbesen og Niels Laulund, samt Tour de France-ekspert Dennis Ritter.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lokalpolitikere har en plan: 300 ladestandere til biler i hele Haderslev kommune

Annonce
Annonce
Midtsyd

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ung tysk organisk giver gratis koncert i Maugstrup Kirke

Midtsyd

Lyø klar til endnu en sæson i lyseblåt

Ugeavisen Haderslev

Sommerlejr nød stor opbakning

Midtsyd

Jubilæum i Vojens: Edith har givet en hånd med i 25 år

Midtsyd

Fra udsatte børn til multietnisk landsby: Knapt en halv million er på vej

Midtsyd

Slut med mundbind og leg i zoner: Kridthuset hyldede hverdagen

Midtsyd

Glæd dig: Agerskov Byfest i uge 32 bliver næsten som den plejer

Midtsyd

Historiker skal stå i spidsen for Museum Sønderjylland

Midtsyd

Vild kærlighed: Tage har tabt sit hjerte til tamræven Bamse

Midtsyd

35-årig trækker i arbejdstøjet for Toftlund: Udviklingsrådets nye formand kom selv tilbage til rødderne

Midtsyd

Se ruten: Ny Høtte-tradition kickstartes med Konexion Duo og DJ Lars Brauer

Midtsyd

Ny aftale på plads: Snart skal borgere i Haderslev Kommune sortere madaffald og tekstiler

Midtsyd

I Abkær er der plads til både hundeleg og hygge på ny bane

Midtsyd

Det bliver en fest: Lokale Team Rynkeby-helte rammer Vojens

Ugeavisen Haderslev

Gram Slot åbner dørene for ny sommeroplevelse

Midtsyd

Allan fra Vojens cykler til tops i Pyrenæerne for en verden uden sclerose

Midtsyd

Styding VVS har udvidet: Nu er der mere inspiration til nyt badeværelse

Midtsyd

Ildsjælen Jan stiller op for Venstre: - Toftlund har brug for en stærk stemme

Midtsyd

Krolfklubben Odin i Vojens går solo

Ugeavisen Haderslev

Veterantoget kører igen

Midtsyd

Ny akupunktør i Tiset: Linda inviterer andre behandlere indenfor

Annonce