Annonce
Midtsyd

Andreas vil være pædagog: - Det er livsbekræftende at arbejde med børn

21-årige Andreas har brugt en del af sin sommerferie på at være instruktør på VGIE Light i Vojens. Han har selv deltaget i den populære sommercamp som barn. Foto: Mette Henriksen
21-årige Andreas Warberg Wilhelmsen fra Toftlund følger hjertet og uddanner sig til pædagog. Han håber, at det øgede fokus på pædagogernes arbejdsvilkår giver både uddannelse og arbejdet et løft.
Annonce

Toftlund: - De seneste år har mange uddannelsessteder set et fald i ansøgninger til pædagoguddannelsen, og har stået tilbage med ubesatte studiepladser. I år er ingen undtagelse.

I en tid, hvor der er brug for hver og en kommende pædagog, er historien om Andreas Warberg Asmussen en solstrålehistorie.

Den 21-årige Toftlund-dreng, der som tidligere ansat i Sport24 i Vojens er et kendt ansigt i lokalområdet, er nemlig kommet ind på sit drømmestudie. Den 2. september starter han således på pædagoguddannelsen i Esbjerg.

- Jeg har surfet lidt rundt, har taget en STX og nogle handelsfag, som jeg havde brug for, for at kunne tage en uddannelse som salgsassistent. Det skal jeg så ikke arbejde med mere nu, men jeg har taget det med mig, at jeg vil arbejde med mennesker, og helst børn, fortæller Andreas.

- Jeg er vild med børns energi. Det der smil og glæden, når lille Sofie forlader butikken med et par nye sko på fødderne. Det er super dejligt og livsbekræftende at arbejde med børn og unge.

Som frivillig instruktør på det årlige Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole VGIE Light, hvor børn og unge mellem 10 og 14 år kan afprøve idrætsefterskolelivet nogle dage i sommerferien, har Andreas haft massevis af gode, sjove og lærerige oplevelser med børn. Det er især erfaringen herfra, som han er glad for i dag.

- Som kommende mandlig pædagog er der gode jobmuligheder, for mændene mangler ude i institutionerne. Men omvendt, så ved jeg også, at man skal passe på, når man som mand arbejder med børn. I forbindelse med sommercampen har jeg selv været udsat for en mor, som syntes, at jeg tog for meget fat i hendes barn i forbindelse med en springøvelse. Men barnet var midt i et spring, som var ved at gå galt, så det kunne ikke være anderledes.

Hverken de sidste års stridspunkter blandt pædagoger og regeringen som løn, dårlig normering og kritisable arbejdsvilkår, får lov til at lægge en dæmper på den 21-åriges glæde over at være kommet ind på drømmestudiet.

- Jeg følger med i debatten og tænker, at med så meget fokus på området, så vil der ske forbedringer for pædagogerne. For mit eget vedkommende er der 3½ år indtil jeg er færdiguddannet, så mon ikke der kommer til at ske noget, når jeg står med uddannelsesbeviset i hånden? Jeg tager det stille og roligt.

Og ja - Andreas Warberg Asmussen er i familie med den landskendte komiker med samme efternavn. Og mon ikke det giver den 21-årige et kæmpe forspring i forhold til at være ham dem populære pædagog engang?

- Thomas er min onkel, og det finder folk altid hurtig ud af – også ungerne. Og de er jo kvikke, så de er altid hurtige til at spørge, om jeg også er sjov, og om jeg kan fortælle en joke. Og så siger jeg hver gang det samme: ”Nej, det kan jeg ikke, og jeg er ikke sjov”, slutter Andreas Warberg med et kæmpe grin, som beviser det modsatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

I er bare for seje

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce