Annonce
Midtsyd

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Købmand Anja Schmidt arbejder mellem 70 og 80 timer om ugen. Det har givet overskud i butikken, men kostet på trivselskontoen. Arkivfoto: Lars Fahrendorff
Det er med blødende hjerte, at Anja Schmidt stopper som købmand i Bevtoft med udgangen af året.
Annonce

Bevtoft: - Jeg er ikke skabt til at levere 400 kasser varer til Renbæk Fængsel hver uge.

Købmand Anja Schmidt er ikke længe om at sætte ord på, hvad der har tvunget hende i knæ og ført til, at hun har opsagt sin stilling med udgangen af året. I snart et år har købmandsbutikken i Bevtoft nemlig ugentligt leveret dagligvarer og andre livsfornødenheder til fængslet, og det har kostet på købmandens trivselskonto.

- Det er ikke så meget det at stå overfor de indsatte, for sikkerhedsforanstaltningerne er gode i Renbæk, når jeg leverer varerne i en separat bygning. Det er mere den øgede arbejdsbyrde, som har drænet mig, og især efter sommer. Der er rigtig meget arbejde i at pakke alle de kasser uge efter uge: Er det hele nu, som det skal være, eller har jeg glemt noget? Og så skal alle kasserne også bæres ind og ud af bilen. Det blev bare for meget for mig sammen med alle de andre opgaver i butikken, som skulle passes, uddyber Anja Schmidt.

Anja Schmidt stopper med udgangen af december. Foto: Mette Henriksen
Annonce

Tid til familien

- Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop, tilføjer hun.

- Jeg har selvfølgelig drøftet mine udfordringer med bestyrelsen undervejs, og jeg har forståelse for, at den ikke kan fravælge så stor en kunde. Det er enten Renbæk eller forretningen. Personligt havde jeg håbet på, at vi kunne have udviklet forretningen på anden vis, eksempelvis ved at renovere den, så vi kunne få kapacitet til også at sælge hjemmelavede sandwiches og madpakker, men det kunne vi ikke blive enige om. Så nu bliver det så mig, der går.


Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Købmand Anja Schmidt


Det er da heller ikke uden vemod, at Anja Schmidt siger farvel til Bevtofts lille hjerte med udgangen af året.

- Jeg har været rigtig glad for mit arbejde, mine ansatte og alle de dejlige kunder. Jeg kommer nok til at savne det hele, snakken hen over disken og lige at kunne gøre noget ekstra for en kunde, slutter Anja Schmidt, som trods alt glæder sig til at se mere til sin bedre halvdel, Tonny, og deres to voksne børn, der er godt i gang med en uddannelse hver især.

Anja Schmidt har endnu ikke overvejet, hvad hun skal fremover.

-  I første omgang skal jeg nok bare være arbejdsløs og ikke lave det store. Det er jeg ikke særlig god til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce