Annonce
Midtsyd

Arnes passion er blevet til en blomstrende lille forretning

Arne Nielsen har været gartner det meste af sit liv. Hans passion for blomster og planter kunne svær sygdom ikke sætte en stopper for. Foto: Mette Henriksen
Hen over vinteren har 61-årige Arne Nielsen fra Vojens glædet sig til at foråret skulle komme, så han igen kunne slippe sin indre gartner løs. Efter bare fem uger er hans lille blomstervogn ved privaten på Glentevej i Vojens blevet et populært alternativ for plantekøbet.
Annonce

VOJENS: En lille blomstrende forretning er skudt i vejret på Glentevej 38 i Vojens.

Det er 61-årige Arne Nielsen som står bag det lille geschäft, som egentligt bare var tænkt som en blomstervogn, der skulle dekoreres med årstidens blomster, så de forbipasserende havde noget pænt at kigge på.

- Skulle folk have lyst til at købe en blomst med hjem, så kunne de også det. Men det har altså udviklet sig til lidt mere og er nok blevet en lille succes, fortæller Arne Nielsen, som er opvokset i Hovslund og har boet flere stedet i området, inden han flyttede til Vojens sidste år, for at være tættere på sønnen Søren.

Arne Nielsen er uddannet gartner og har arbejdet i faget det meste af sit liv. Blandt andet har han stået på torvet i Aabenraa og været produktionsansvarlig på Gartneriet Bækkelund i Hoptrup. For fire år siden blev han ramt af alvorlig sygdom, som gjorde, at han både måtte kæmpe for sin førlighed og lægge sit erhverv på hylden.

Medicin er Arne Nielsen ikke fan af, og hans eget lille eksperiment med at lægge den på hylden, har indtil videre gjort, at han er kommet på benene igen.

- Jeg fik ti piller om dagen, men lige meget hjalp det. Det var først da jeg besluttede at stoppe med at tage pillerne, at jeg gradvis fik gang i førligheden igen. Jeg ved ikke, hvorfor, jeg er ikke læge, men for mig gjorde de piller intet godt, fortæller Arne, som stadig ikke helt har affundet sig med sit nye liv på halvt blus. Han er stadig lidt vred.

- Jeg kan ikke det store, for jeg bliver hurtigt træt. Når man har arbejdet fysisk hårdt hele sit liv, som jeg har gjort, så skal man lige lære at forstå og leve med det. Jeg kan i dag klare mig med stokken, mens rollatoren blev sendt til Vennekredsen her i Vojens, så en anden kan få glæde af den. Mig gjorde den bare vred, så den fik et lille spark i ny og næ, fortæller Arne med et smil – trods alt.

Hen over vinteren har Arne Nielsen glædet sig til at foråret skulle komme, så han igen kunne slippe sin indre gartner løs, som han selv siger. Det er nu blevet til lidt mere end bare det, og det stortrives Arne med.

- Jeg reklamerer ikke med standen synligt ud mod gaden, for jeg ville ikke komme i vejen for byens blomsterbutikker. Men folk har fået øje på mig og min lille stand. På mors dag havde jeg min første kunde klokken 7, og sådan fortsatte det bare. Jeg har kunder her fra byen og fra de mindre byer rundt omkring. Og jeg nyder det. Det er dejligt at have noget at rive i og have kundekontakten.

Arne Nielsen har åbent alle dage fra klokken 10 - 18.

- Nogen gange åbner jeg allerede klokken 8. Det kommer an på dagsformen, slutter han.

- Skulle folk have lyst til at købe en blomst med hjem, så kunne de også det. Men det har altså udviklet sig til lidt mere og er nok blevet en lille succes. Arne Nielsen, førtidspensionist og uddannet gartner

Brødtekst

Det kan godt være, at bentøjet ikke mere kan det samme som før. Hænderne er imidlertid stadig skruet rigtigt på, og Arne Nielsen har da også hygget sig med selv at bygge både blomstervognen og skilte sammen med sønnen Søren, som bor nogle huse længere ned ad vejen. Foto: Mette Henriksen
De har næsten samme alder og passer på hinanden: 61-årige Arne Nielsen skulle egentligt bare passe sønnes hund, Alf. Det er efterhånden otte år siden, og labradorblandingen er for længst flyttet ind. Foto: Mette Henriksen
Folk må gerne kende Arnes historie. Han fortæller den gerne selv, ellers er der et lille skriv monteret på blomstervognen.
- Det er hovedet, det er galt med, så jeg kan ikke huske så godt mere. Sjovt nok kan jeg dog huske alle de latinske udtryk for planterne, fortæller Arne. Foto: Mette Henriksen
Der er også styr på både afstand og håndspritten hos Arne Nielsen. Foto: Mette Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce