Annonce
Midtsyd

Arnum-købmand fejrer 25 års jubilæum: - Bankrådgiveren troede ikke på projektet - men det gjorde vi

Jonna og Børge Larsen har kørt parløb siden 8. klasse. De er stadig godt kørende og kan snart fejre 25-års jubilæum med Min Købmand i Arnum. Foto: Mette Henriksen
Jonna og Børge Larsen fra Min Købmand i Arnum ser frem til at fejre 25-års jubilæum med hele byen. Corona-venligt.

ARNUM: Et kvart århundrede med fod under egen disk.

Når snakken falder på Jonna og Børge Larsens 25-års jubilæum som købmandspar i Arnum, er det ikke vejen dertil, som først og fremmest optager parret. Det er fremtiden. For vil der være købmandsbutik i Arnum, når de stopper?

- Vi nærmer os begge de 60 år. Stod der én, som ville købe her og nu, og til en pris, som vi kan nikke ja til, så solgte vi på stedet, siger Børge Larsen og skynder sig at tilføje:

Annonce

- Selvfølgelig er vi ikke der endnu, men spørgsmålet optager os. Det er Arnum-borgerne, der bestemmer, for som vi ser det, bliver det en borgeropgave, som i eksempelvis Bevtoft og Sommersted. En af grundene er, at det er svært at låne penge til et projekt som dette herude på landet.

Jonna og Børge Larsen har selv været der for 25 år siden.

- Vi skiftede faktisk bank, for bankrådgiveren troede ikke på projektet. Men det gjorde de i den bank, som vi så skiftede over til, siger Jonna med et glimt i øjet.

Et frisk pust

Det var en købmandsbutik, der trængte til et frisk pust, som de overtog i maj ´96 efter byens tidligere købmandspar Leif og Ingrid Kirkegaard-Jensen.

- Selvom de givetvis har stået lidt i samme situation som os i dag, så var det ikke hvem som helst, som fik lov til at købe forretningen. Men vi passede godt ind, sagde de, og det gjorde stort indtryk på mig. Det var deres hjertebarn, og de passede på det, siger Jonna.

Det faste team bag Min Købmand i Arnum: Fra højre er det Ansje Rudolph, Dorte Nissen, Børge Larsen, Jonna Larsen, Marie Louise Jørgensen og Susanne Fogh. Foto: Mette Henriksen

Købmandsbutikken har gennem årene været i konstant udvikling, for det er noget, som både Jonna og Børge Larsen brænder for – at sætte i gang og afprøve nyt. Parret investerede blandt andet i bake-off-bageri, da den lokale bager lukkede og udvidede med tankstation. De har etableret vareudbringning for ældre borgere i Haderslev Kommune, samt smørrebrødsudslag. Og så er facaden netop blevet renoveret, så et nyt butiksskilt kommer til sin ret.

- Noget blev rigtig godt, og noget duede ikke, og så lærte man af det. Når der kommer kunder udefra, så er det ikke sjældent, at vi får ros for vores store udvalg i butikken, siger Jonna og Børge, der i dag har udviklet butikken til at have flere nicheprodukter som tapas, Ulvedal Ost, samt specialøl fra Lolland.

I de sidste 25 år har købmandsbutikken nået at skifte navn tre gange. I dag er den del af Min Købmand-kæden, og det passer Jonna og Børge Larsen fint.

- Vi kan tage varer ind, som vi synes er spændende og bestemmer i det hele taget selv i det store billede, siger det travle par.

Søndag den 16. maj står i jubilæets tegn hos købmanden i Arnum. Et coronavenligt arrangement, der omfatter gratis grillpølser, forskellige smagsprøver og som både får besøg af Arnum knallertklub og motorcykler, løber af stablen i tidsrummet klokken 11-15.

- Den dag skal nydes, og vi vil give os god tid til at tage en snak med vores trofaste og dejlige kunder. Selvom vi gør, hvad vi kan i hverdagen, så går den del nemlig ofte lidt under i al travlhed, slutter købmandsparret.


Den dag skal nydes, og vi vil give os god tid til at tage en snak med vores trofaste og dejlige kunder. Selvom vi gør, hvad vi kan i hverdagen, så går den del nemlig ofte lidt under i al travlhed.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Sten-mariehøns spreder glæde i Agerskov og Branderup

Annonce
Annonce
Midtsyd

Ribekvinder vil gå et spadestik dybere mod stressramte: Starter retrætecenter midt ude i naturen

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Heller ingen galla på STUK i år: Studenterne holder deres egen fest

Ugeavisen Haderslev

Ocean rescue camp kommer til Vedsted Søbad

Midtsyd

Det så "skidt" ud: Sur smiley til Centrum Steak House i Vojens

Midtsyd

Nyt projekt: Orgelspirerne blomstrer i Gram

Midtsyd

Fest og dans: Vennekredsen tog på hotel

Midtsyd

Vojens BI hyldede "årets fiduser"

Midtsyd

Daniel K. Hansen klar til sin 11. sæson i SønderjyskE Ishockey

Midtsyd

Anders Førster bliver assistenttræner i SønderjyskE Ishockey

Midtsyd

Tysker bliver ny cheftræner for SønderjyskE

Midtsyd

STUK-studenter springer ud over to dage: Farfar Paul satte huen på Jonas´ hoved

Midtsyd

SønderjyskE henter ny rekrutteringschef i England

Midtsyd

Milepæl: Kronprinsen lagde grundstenen for F-35 Campus

Midtsyd

Klar til 13. og 14. sæson: To år mere til Steffen Frank

Midtsyd

Ny lysner det: Sct. Hans Aften på Tørning Mølle

Midtsyd

Sankt Hans i Vojens: Ny præst holder båltalen

Midtsyd

Nyt liv i markant bygning: Agerskov har fået sit eget kræmmermarked

Midtsyd

Farvel mundbind: Bibliotekerne tager igen imod med et smil

Midtsyd

Havefestival: Ella inviterer indenfor i sit haveparadis

Midtsyd

Høllevang-elever slår et slag for miljøet

Midtsyd

Flemming vil gerne have flere rickshaw-piloter til Gram

Midtsyd

Tankstation i Skrydstrup lukker for hanerne

Annonce