Annonce
Midtsyd

Arnum-købmand ruster sig til fremtiden

Jonna og Børge Larsen har haft købmandsforretning i Arnum siden 1996. Deres seneste tiltag er vareudbringning i Gram og omegn hver tirsdag formiddag. Foto: Thomas Holl
Det går egentlig godt for Min Købmand i Arnum, men købmandsparret Jonna og Børge Larsen forholder sig også til fremtiden. Nu lancerer de en ny ordning med vareudbringning i Gram hver tirsdag.
Annonce

Arnum: Jonna og Børge Larsen fra Arnum gør sig en hel del tanker om fremtiden.

Parret driver købmandsforretningen Min Købmand på Vestergade i Arnum og forholder sig til situationen i Gram, hvor discountkæden Rema1000 er på vej til at etablere en butik på Østergade, og hvor SuperBrugsen på Torvet af samme grund har valgt at lukke.

- Vi synes selvfølgelig, det er trist, at SuperBrugsen lukker, men den nye situation gør også, at vi selv er nødt til at tænke endnu mere på fremtiden. Vi håber at kunne overtage SuperBrugsens vareturskunder og vil fremover bringe varer ud i Gram og omegn hver tirsdag, siger Jonna og Børge Larsen, der har drevet butikken i Arnum i godt 23 år.

Jonna Larsen i gang med at fylde på hylderne. Hun driver desuden sit eget firma, JGL Maskinbroderi, ved siden af købmandsforretningen. Foto: Thomas Holl
Annonce

Ny varetursordning

Forretningen bringer i forvejen varer ud til mange ældre for Haderslev Kommune, så ifølge Børge Larsen skal de, der vil få bragt varer ud som led i den nye ordning, ikke være nervøse for forandringen.

- Der er sikkert mange ældre mennesker, der føler en vis utryghed i forbindelse med, at SuperBrugsen lukker, og at de i en periode kun har et enkelt sted at handle dagligvarer, nemlig ABC Lavpris. Men vi har erfarne folk til at klare opgaven med at bringe varer ud, så det skal nok gå, siger han.

Den nye ordning med vareudbringning i Gram om tirsdagen er langt fra det eneste tiltag, Jonna og Børge Larsen har sat i søen. Faktisk har de i alle årene løbende investeret i forskellige tiltag. Blandt andet har de bagerudsalg, smørrebrødsudsalg og pakkeudlevering i butikken og tankstation udenfor, og så kan kunderne finde varer fra blandt andre Slagter Warming og apoteket i Gram i købmandsbutikken.

Desuden kan man i forretningen også bestille og betale for varer fra JGL Maskinbroderi, som Jonna driver ved siden af sit engagement i Min Købmand.

Annonce

Servicen er vigtig

Der sker med andre ord mange forskellige ting i forretningen, men Jonna og Børge er også nødt til at sprede sig meget, hvis butikken skal overleve.

- Vi kan godt lide kundekontakten, og for os er god, gammeldags service en meget vigtig ting. Vi kan huske, hvad vores kunder hedder, vi hilser altid, og vi hjælper gerne med at pakke kundernes varer, siger parret.

Den nye ordning med vareudbringning i Gram og omegn træder i kraft tirsdag den 24. september, og alle kan tilmelde sig den.

- Og skulle der vise sig at være et behov for en lignende ordning i Rødding-området, vil vi bestemt også gerne overveje dette, siger Børge Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce