Annonce
Midtsyd

Børnebogsforfatter fra Vojens skriver sig ud af mørket

Else Massaneck kan ikke undvære el-scooteren, og det samme gælder skriveriet. Hendes fjerde lille bog med godnathistorier for børn, er netop udkommet. Foto: Mette Henriksen
71-årige Else Masanneck er efter et langt arbejdsliv bundet til sin el-scooter, men at skrive har givet hende en ny dimension i livet. Og så elsker hun at bruge tid i kolonihaven.
Annonce

Vojens: 71-årige Else Masanneck fra Vojens er en kæmper som få.

En arbejdsskade medførte, at hun i en alder af 50 år blev ramt af tinnitus, hvilket kastede hende ud i en svær depression. Det fik en ukuelig jernvilje i kombination med medicin og regelmæssige besøg i det lokale fitnesscenter rodet båd på, da ulykken en dag ramte igen.

- Da min svigersøn døde i en bilulykke, stod vi med en lille familie, som havde mistet deres far på et splitsekund. Mange aftener stod jeg i dennes svære tid for putningen af mit lille barnebarn, Michael, og sådan opstod historierne om Den lille pilot, for Michael havde en drøm at blive pilot.

Bogen, "Bedstes lille verden", med godnat fortællinger for børn og barnlige sjæle er skrevet i tre bind, og nummer fire, en opsamling af de første tre, er netop udkommet. Det er Else Masanneck selv, som finansierer udgivelserne, for som hun siger:

- Nogle bruger sommeren til at rejse eller campere. Da jeg efterhånden er blevet meget handicappet på grund at gigt, sammenfald i ryggen og spinalstenose, er jeg ikke i stand til at rejse eller klare mig selv på camping. Men fantasien fejler ikke noget, så jeg har brugt mine penge på at udgive en lille bog med små godnat fortællinger for de små.

Bedstes lille verden 4:

Bogen er til salg hos Vojens Boghandel, og kan lånes på biblioteket.

Den koster 148 kr., og 10 procent af overskuddet går til Trøstemusen.dk som er drevet af frivillige, der laver små strikkede mus til syge børn i behandling på hospitaler eller skadestuer.

Annonce

Jernvilje og kærlighed

Ved siden af skriveriet er det også kolonihaven i Vojens Kolonihaveforening, som giver hende glæde i livet. Også her har hun brug for sin viljestyrke, for hun klarer selv det meste af havearbejdet, mens sønnen hjælper med det grove som græsslåning og klipning af hegn og buske.

- Det er ikke kønt at se på, og bestemt heller ikke nemt, men det er noget med at støtte sig til en stol eller ligge ned i en sjov stilling, som jeg kan holde ud at være i, mens jeg luger og i det hele taget klør på. Og det er ikke tilladt at kigge på, siger Else Masanneck med et kæmpe grin, som er så kendetegnende for hende.

- Jeg synes det er vigtigt, at man til trods for modgang i livet ikke giver op og finder glæde i andre ting. Jeg for mit vedkommende har været uheldig at blive ramt af sygdom, som indskrænker min førlighed, for ikke at snakke om smerterne, og så har jeg også mistet min bror i en drukneulykke for nogle år siden, så vi er da nogen, som bliver ramt mere end andre, siger Else Masanneck og tilføjer:

- Men jeg nægter at gå ned med flaget. Jeg har mine dejlige børn og børnebørn, og så sørger jeg for at krydre de mørke vintermåneder, hvor jeg ikke kan komme i kolonihaven og i det hele taget har svært ved at komme rundt, med skriveriet. Det er ren terapi.

Brødtekst

Find det gode og positive i livet, trods modgang, lyder Else Massanecks mantra. Personligt finder hun glæde i sin kolonihave. Foto: Mette Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce