Annonce
Midtsyd

Børnepasser Vibeke om sit handicap: - Det er helt ok at spørge

Mor til fire og hestepige: Vibeke Rasmussen glæder sig til at dele Branderup-idyllen med dagplejebørnene. Foto: Mette Henriksen
Branderup har fået en ny privat pasningsordning. Bag den står Vibeke Rasmussen, og hun er gjort af et helt særligt stof.

BRANDERUP: Som 17-årig var Vibeke Rasmussen ude for en ulykke, som gjorde, at hun mistede højre underarm.

30 år senere fortæller hun om hændelsen, der ville være traumatisk for langt de fleste, med et kæmpe smil på læben.

- Jeg arbejdede i en hundekennel i mit sabbatår, og her snublede jeg og fik meget uheldigt armen ned i en slagtermaskine, der netop var i gang med at hakke nogle grøntsager. Det hele gik meget hurtigt, fortæller Vibeke.

- Man kan sige, at nu er der gået 30 år, siden det skete. Men heller ikke dengang slog det mig for alvor af banen. Det var langt værre for min familie. Selv var jeg videre efter nogle ugers indlæggelse på hospitalet, fortæller Vibeke Rasmussen, der netop har rykket sin private pasningsordning, Mumitroldene, fra Haderslev til Branderup.


Man kan sige, at nu er der gået 30 år, siden det skete. Men heller ikke dengang slog det mig for alvor af banen. Det var langt værre for min familie. Selv var jeg videre efter nogle ugers indlæggelse på hospitalet.

Vibeke Rasmussen


- Jeg er hestepige og har selv to af slagsen, og jeg er i det hele taget vild med naturen og dyr. Da vi fandt drømmestedet her i Branderup, gjorde vi alvor af det, vi længe har haft lyst til, nemlig at flytte på landet, fortæller Vibeke, der synes, at børn, naturen og dyr er en herlig kombination.

Vibeke Rasmussen er ved at lægge sidste hånd på dagplejens lyse og nyrenoverede lokaler. Pasningsordningen er all-inclusive, som Vibeke selv kalder det, da forældrene kun skal have skiftetøj med til poderne. Barnevogn, dyner, forplejning og andre livsfornødenheder, sørger hun selv for. Foto: Mette Henriksen

- Jeg glæder mig helt vildt til at have børnene på den her måde ude i naturen. Inde i Haderslev har jeg også altid haft en køkkenhave, som ungerne har hjulpet med at passe. Og det skal de selvfølgelig også her. Samtidig med hestene og kaninerne, som de også skal hjælpe med at passe og hygge om.

Vibeke Rasmussen er oprindelig fra Sjælland, men kom til Sønderjylland for 10 år siden. Hun har arbejdet med børn det meste af sit voksne liv - både som pædagogmedhjælper og kommunal dagplejer. Og så er hun selv mor til fire voksne børn.

- Da jeg flyttede til Haderslev-området, var der ikke lige en kommunal stilling at få. Derfor sprang jeg ud som privat. Jeg har været glad for begge varianter, men jeg synes, det er rart, at forældrene selv vælger dagplejeren, når det er privat.

Annonce

Bleskift ingen problem

Branderups nye private dagplejer har plads til fem børn, men foretrækker kun at have tre. Og ja - man må meget gerne spørge ind til, hvordan hun forener arbejdet som børnepasser med sit handicap.

- Det er helt naturligt og ok, at forældre spørger ind til, hvordan jeg eksempelvis formår at skifte ble med én arm, når andre endda har svært ved det med to, siger Vibeke med et kæmpe smil.

- Det er et spørgsmål om teknik. Og netop bleskiftningen har jeg haft mine fire egne børn at øve mig på. I det hele taget har mit handicap ikke hindret mig i at leve et helt normalt liv som de fleste. I virkeligheden tænker jeg ikke så meget over det mere, slutter hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Midtsyd

Kviktest på vej til børn ned til seks år

Midtsyd

Krolfformand: - Ærgerligt at debattere på Facebook

Midtsyd

Ugens klumme: Grundstoffet i Danmark

Annonce