Annonce
Midtsyd

Babettes Gæstebud i Gram Kirke

Sognepræst i Gram og Fole sogne, Johannes Gjesing, glæder sig til opførelsen af Babettes Gæstebud i Gram Kirke. Selv skal han være den døde provst. Arkivfoto: Thomas Holl
Skuespillet ”Fortællingen om et gæstebud” opstår, mens det sker. Det kan opleves i Gram Kirke søndag den 23. februar.
Annonce

Gram: Søndag den 23. februar opføres Babettes Gæstebud i Gram Kirke.

Der er dog ikke tale om et almindeligt teater, men et virkelighedsteater, hvor lokale mennesker og kendisser mødes og opfører ”Fortællingen om et gæstebud” – et skuespil, der vil opstå, mens det sker, fortæller sognepræst Johannes Gjesing.

- Jeg ved ikke ret meget om det. Jeg blev kontaktet af Det Kongelige Teater, der i anledning af Genforeningen ønskede at opføre dette virkelighedsteater. Det sagde jeg naturligvis ”ja tak” til. De har søgt fonde og midler og gjort et kæmpe arbejde. Jeg ved, at der kommer både lokale, kendte folk fra tv, kulturpersonligheder og nogle professionelle skuespillere. Men ellers ved jeg ikke meget andet, end at jeg skal være den døde provst – og at jeg glæder mig. Der vil være et hovedbord, hvor samtalen udspiller sig. Jeg tror, at det i høj grad handler om at få folk til at tale sammen på trods af forskelle, siger han.

Om baggrunden for, at Gram Kirke er valgt som lokalitet for teaterstykket, siger den lokale præst:

- Der er et nadver-motiv over fortællingen. I Gram Kirke kan man desuden flytte stolene rundt og på den måde ændre opstillingen i kirken. Det syntes både menighedsrådet og jeg, at vi skulle prøve af. Det har naturligvis været drøftet grundigt, for en kirke er et helt specielt rum, der kræver særlig respekt, og som ikke kan bruges til hvad som helst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Nye medlemmer i Rotary Toftlund

Midtsyd

Teater i Toftlund: "Det ensomme hjerte"

Midtsyd

Støttevandring for camino

Midtsyd

Agerskov Brændevinslaug aflyser til messe

Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Annonce