Annonce
Midtsyd

Baby, bleer og amning ingen hindring: Papirnørden Anita får hele tiden nye idéer

Folkeskolelærer Anita Schmidt fra Toftlund har slået sig ned i byens gamle lægehus sammen med kæresten Nicolaj og parrets lille søn.  Fritiden går med at lave papirtryk, som hun sælger til private og erhverv.
Annonce

Pa

Toftlund:  Anita Schmidt er født med en nærmest utøjlelig kreativitet. Selv betegner hun sig som papirnørd.

Anitas nyeste kreationer, fødselsdagssprælledrenge- og piger, har udskiftelige gavemærker med tal fra 1-10. De kan også bruges som dåbsgave. Foto: Mette Henriksen
Det kræver stor tålmodighed og præcision at arbejde med papirklip. Anita besidder begge dele. Foto: Mette Henriksen
Det er Anitas egen lille guldklump, Sylvester, som har inspireret hende til at lave sprællebørnene, som kan blive en del af et barns livsfortælling.Foto: Mette Henriksen

Lige nu holder hun barsel med lille Sylvester på syv måneder fra jobbet som folkeskolelærer i Vejen, hvor hun underviser i kristendom, dansk og billedkunst. Ved siden af driver hun sin egen lille virksomhed, Papirlyrik, hvor hun sælger papirklip og plakater. Alle produkter er med fortællingen i fokus, og det nyeste skud på stammen, sprælledrenge og sprællepiger, er netop landet i den lokale livsstilsbutik Butik Amalie.

Annonce

Papirklip er som mindfullness

- Jeg har altid været kreativ og har tidligere arbejdet med linoleumstryk og malerier. Selve idéen til at lave papirlyrik fik jeg, da jeg så en anden arbejde med det. Så måtte jeg have en kniv og et skærebræt i fødselsdagsgave. Jeg slapper af og er helt i min egen verden, når jeg abejder med papir. Det er min form for mindfullness, siger Anita, der har endnu en passion - det skrevne ord.

- Jeg er fascineret af ord og bøger og drømmer om at indrette et lille bibliotek her i huset. At koble lyrik på papirklippene kom derfor som en naturlig del af processen.


Jeg har altid været kreativ og har tidligere arbejdet med linoleumstryk og malerier. Selve idéen til at lave papirlyrik fik jeg, da jeg så en anden, arbejde med det.

Anita Schmidt, papirkunstner fra Toftlund


Anita finder inspiration i hverdagen, og papirklippene kredser da også om tilværelsen og indeholder hver sin fortælling om livets små og store øjeblikke. Ikke to klip er helt ens.

- Jeg er en papirnørd. Jeg kan godt lide at mærke arkenes struktur, og det meste af det papir, jeg bruger, er håndlavet. Det næste, jeg skal prøve, er at lave mit eget papir. Det bliver mit lille sommerprojekt, fortæller Anita, som er så privilegeret at være mor til verdens nemmeste baby.

- Sidste nat var ikke god på grund af varmen, men ja, ellers er Sylvester virkelig nem. Man skal jo lige vænne sig til den nye hverdag med baby, men nu er overskuddet tilbage, og jeg nyder at have god tid til papirklippene, som efterhånden er ved at udvikle sig til en forvokset hobby. Jeg får så mange gode idéer, når jeg går tur med barnevognen.

Ikke to tryk er ens, og alle papirklip kredser om tilværelsen og indeholder hver sin fortælling om livets små og store øjeblikke. Foto: Mette Henriksen
Anita er fascineret af papir og arkenes struktur, og det meste af det papir, hun bruger, er håndlavet. Hendes sommerprojekt er at lave sit eget papir. Foto: Mette Henriksen

Kæresten Nicolaj, som ændrer status til ægtefælle i 2021, er en af grundene til, at Anitas forretning i dag også omfatter diverse tryksager. Han driver nemlig Sandbjerg Foto & Reklame på gågaden i Toftlund, som tilfældigvis er nabo til det gamle lægehus.

Papirlyrik

Udover papirklip omfatter Papirlyrik også plakater og diverse tryksager, samt en videreudvikling af “legetøj i papir fra gamle dage”. Alle produkter indeholder håndlavede elementer, og alt er produceret i Danmark. Værkerne bestilles per mail eller over telefonen. De sendes eller afhentes i Anita Schmidts atelier hjemme i privaten i Toftlund efter aftale. Papirlyrik er på Instagram og har sin egen hjemmeside.


- Det udnytter jeg lidt engang imellem, siger Anita storgrinende, - men det er ok. Nicolai synes også, det er sjovt og spændende, at vi kan udvikle noget sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce