Annonce
Midtsyd

Bliv klogere på hvalernes forunderlige liv

De besøgende kan lave deres egne gipsafstøbninger af hvalknogler, når der hvalfestival i Gram Lergrav den 19.-20. september. Privatfoto
Gram Lergrav inviterer den 19.-20. september til naturvidenskabelig hvalfestival for hele familien
Annonce

Gram: Der vil være noget for hval- og naturinteresserede i alle aldre, når Gram Lergrav inviterer til en naturvidenskabelig hvalfestival i weekenden den 19.-20. september.

Med VR-briller kan gæsterne få en realistisk oplevelse af hvaler helt tæt på. I lergraven hjælper museets guide alle nye fossiljægere i gang med jagten på interessante fossiler fra fortiden, og gæsterne er med i ”Find vores natur”-konkurrencen med alle de danske naturhistoriske museer om, hvem der finder flest arter.

Desuden står museets fossilekspert, palæontolog og enhedsleder, Mette Elstrup Steeman, klar til at besvare spørgsmål om gæsternes fund.

- Vi dyrker hvaltemaet i Gram, fordi vi med jævne mellemrum gør spektakulære hvalfund af uddøde hvalarter i Gram Lergrav, som er en åbning ned i den 10 millioner år gamle havbund. Flere af hvalfossilerne i museets udstilling er helt unikke og findes ikke tilsvarende andre steder i verden, siger museets fossilekspert, palæontolog og enhedsleder, Mette Elstrup Steeman.

De besøgende kan også lave deres egne gipsafstøbninger af hvalknogler, og man kan ”se” med lyd, ligesom en hval gør det. Derudover kan man høre hvalsang på nye måder og lave sin egen mulepose, som man kan få med hjem.

På hvalfestivalen kan man også få viden om både fortidshvalerne fra Gram Lergrav og nulevende hvalers levevis, måder at finde føde på og deres kommunikation. I år har Museum Sønderjylland med støtte af Nordea-fonden kunnet skabe flere og bedre formidlingsaktiviteter.

For at undgå kø og tæt forsamling af gæster ved aktiviteten med VR-briller skal denne aktivitet bookes på forhånd på museets hjemmeside msj.dk.

Gram Lergrav følger sundhedsmyndighedernes corona-anbefalinger og retningslinjer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Karting bliver nyt linjefag på VGIE

Midtsyd

Klumme: Hvem har du rost denne uge?

Midtsyd

Foredrag aflyst

Midtsyd

Ny udstilling i Kultur- og Musikhuset

Midtsyd

Kulturugen begynder i Toftlund

Midtsyd

Så er Mortensens bænk på plads igen

Midtsyd

Vedbøl fik sin egen krolfbane

Annonce