Annonce
Midtsyd

Borgermøde om Rema1000-butik i Gram

Supermarkedskæden Rema1000 ønsker at etablere en butik på Østergade i Gram, hvor der tidligere var bibliotek. Det er man imidlertid ikke så begejstret for i Gram Handelsklub. Foto: Thomas Holl

Gram Handelsklub byder gerne supermarkedskæden Rema1000 velkommen i Gram. Men man er ikke begejstret for den placering, kæden ønsker til en kommende butik. Derfor inviterer klubben til borgermøde torsdag den 7. februar.

Annonce

Gram: Skal Gram afvikles eller udvikles?

Under denne overskrift inviterer Gram Handelsklub torsdag den 7. februar til et borgermøde i Gram Fritidscenter. Temaet for mødet er supermarkedskæden Rema1000s ønske om at åbne en dagligvarebutik i byen.

Helt præcist er det kædens ønske om butikkens beliggenhed, der er sagens kerne. Rema1000 har via en investor søgt Haderslev Kommune om tilladelse til at opføre en butik på den matrikel, hvor biblioteket tidligere havde til huse.

Haderslev Byråd godkendte i december sidste år et forslag til lokalplan 12-7, som efterfølgende blev sendt i høring frem til den 14. februar.

Planområdet udgør et areal på godt 5250 kvadratmeter. Området vil få primær adgangsvej til Østergade og adgang for varelevering ad "lille Østergade", og planen er at opføre en butik på 1200 kvadratmeter.

Annonce

Efterlyser dialog

I Gram Handelsklub glæder man sig over Rema1000s interesse for at etablere en butik i Gram. Men man efterlyser i et brev til kæden en dialog vedrørende placeringen af butikken og den generelle udvikling af byen.

Ifølge klubbens kalkuler understøtter den valgte placering ikke byens udvikling, men har potentielle store skadevirkninger på den øvrige handel i byen, som formanden for Gram Handelsklub, Thomas Vedsted, formulerer det i brevet.

"Der er betydelig modstand blandt byens borgere, både imod kommunens tilfældige placering af jeres butik, men også imod Rema 1000 for det manglende samarbejde med byens foreninger i forbindelse med placeringen af butikken", skriver han.

Placeringen bør være til diskussion, mener man i handelsklubben, som derfor inviterer til borgermøde den 7. februar. Her vil lokale medlemmer af plan- og miljøudvalget samt andre byrådsmedlemmer vil være til stede.

Helt præcist vil temaet være indsigelser til forslag til lokalplanen.

Borgere og politikere vil blive forelagt problematikkerne vedrørende den placering, Rema 1000 har valgt, og der vil være åben debat om dette, ligesom en alternativ placering vil blive præsenteret for borgere og politikere, lyder det fra handelsklubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Bag facaden

Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce