Annonce
Midtsyd

Brunchkompagniet - Mark og Jakob er igen på banen

De to unge ildsjæle fra venstre Mark Juulsgaard Mathiesen og Jakob Schmidt arbejder godt sammen, og de elsker at lave sjov, men når de servicerer gæsterne, går de begge seriøst til opgaverne - dog altid med et smil om munden. Foto: Ella Warming

Mark Juulsgaard Mathiesen og Jakob Schmidt, der sammen drev Hotel Pauli i Vojens i en periode, er nu klar med et nyt koncept, hvor de tilbyder den helt store brunch til gæsterne.

Annonce

Rødekro: Idéerne blomstrer hos de to makkere Mark Juulsgaard Mathiesen og Jakob Schmidt, der begge er udlært tjenere. De drev i en periode Hotel Pauli i Vojens sammen med stor succes, indtil kroen skulle rives ned, og efterfølgende har de haft arbejde som tjenere på henholdsvis Alsion i Sønderborg og Agerskov Kro.

De faldt dog ikke til ro, for de elsker udvikling og nytænkning. Derfor åbnede de Agerskov Minigolf, som er en minigolfbane, indrettet i lokaler lige ved siden af Agerskov Kro, og det seneste tiltag er oprettelsen af Brunchkompagniet, hvor de tilbyder at stå for alt ved en stor brunch.

Annonce

Sørger for alt

- Det eneste, en kunde skal sørge for, er at leje et lokale, hvor gæsterne kan være i og så eventuelt sørge for bordkort. Det eneste, vi betinger os ved stedet, er, at der er gode køkkenfaciliteter, altså en god, stor ovn, et stort komfur og en industriopvaskemaskine, fortæller Jakob Schmidt, der hovedsagelig vil stå for køkkenet.

De to unge ildsjæle betinger sig også, at det er dem, der står for borddækning og oppyntning, for de vil gerne have ens standard ved hver brunch.

- Det er vigtigt, at man kan se en rød tråd ved vore bruncharrangementer, for vi vil gerne, at borddækning og service er optimal. Derfor er det heller ikke lige meget, hvad der stilles på bordene, så vi kommer selv med dækketallerkener, lysestager og meget andet. Blomster sørger vi naturligvis også for, fortæller Mark Juulsgaard Mathiesen.

Og man kan virkelig glæde sig til at sætte sig til bords ved den brunch, som det unge makkerpar tilbyder, for der bliver kræset for smagsløgene. Der bydes på alt til et traditionelt morgenbord, og derudover vil man kunne nyde blandt andet hjemmelavet øllebrød med flødeskum, en laksetatar, tarteletter med høns i asparges, hjemmelavede små frikadeller og meget, meget andet lækkert. De to ildsjæle går all in i køkkenet.

- Vi har valgt at inddele brunchen i tre afsnit, så man lige når at synke maden fra første afsnit, før næste afdeling kommer ind. Vi sørger for alle drikkevarer, undtagen drikkevarer med alkohol, men det må kunden gerne selv tage med. Så skal vi nok servere dem, oplyser Jakob Schmidt.

Han arbejder som tjener på Agerskov Kro, men han tager også ud som DJ, og fremover vil han udgøre den ene halvdel af Brunchkompagniet, der gerne rykker ud i det ganske danske land.

- For os er det lige meget, hvor vi skal køre hen. Om det er Nordjylland eller lige rundt om hjørnet. Vi har fået indrettet en trailer med hylder, så vi kan medbringe alt det, vi skal bruge til et bruncharrangement, siger Mark Juulsgaard Mathiesen, der dog understreger, at man skal bestille til minimum 35 personer.

Derfor skal man også tænke stort, når der skal lejes lokaler, men de unge ildsjæle anbefaler, at man lejer det lokale forsamlingshus eller fælleslokaler, hvor man bor, hvor der er plads til gæsterne. Når man som kunde har gjort det, behøver man ikke at spekulere på mere, for Mark og Jakob klarer resten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Bag facaden

Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce