Annonce
Midtsyd

Butikkerne i Gram samler stumperne efter Brugsen-lukning

Dorthe og Lars Schmidt sammen med butikshunden Hugo, som er elsket af både ejere og kunder. Foto: Mette Henriksen
Dorthe og Lars Schmidt fra Kiosk,- Vin og Gaveshoppen er stadig glade for at drive butik i Gram. Men der er blevet stille på Torvet.
Annonce

Gram: Der er ensomt på den tidligere SuperBrugsens parkeringsplads i Gram.

Der er i det hele taget stille omkring Torvet denne torsdag formiddag. Stikker man hovedet indenfor bygningen og nærmer sig den tidligere indgang til Brugsens butikslokale, hvor der tidligere var sprudlende liv med ansatte og kunder, bliver man nu mødt af en trævæg med en indbygget aflåst dør. Så ved man for alvor, at nutiden har afløst fortiden, og at det efter 99 år definitivt er slut med en købmand på Torvet.

- Ja, der er underligt, at der ikke er nogen biler, som holder der mere. Men vi har lagt mærke til, at der stadig er godt med kunder på apoteket. Det er vi rigtig glade for, for der er godt nok ensomt for de ansatte i den store bygning, fortæller Dorthe Schmidt, der på 24. år driver Kiosk, Vin- og Gaveshoppen overfor sammen med sin bedre halvdel Lars.

- Vi har lavet en aftale om, at vi sammen med Moneh dekorerer indgangspartiet med nogle møbler og blomster. Det betyder ikke det store for os, men det kan da give lidt hygge og varme for de ansatte og kunderne.

-Ja, der er underligt, at der ikke er nogen biler, som holder derover mere. Men vi har lagt mærke til, at der stadig er godt med kunder på apoteket. Det er vi rigtig glade for, for der er godt nok ensomt for de ansatte i den store bygning. Dorthe Schmidt, indehaver af Kiosk, Vin- og Gaveshoppen.
Annonce

Service fastholdes

Som nogle af byens andre tilbageværende butikker har ægteparret Schmidt påtaget sig at føre nogle af de service-ting videre, som tidligere blev varetaget af SuperBrugsen. Som for eksempel Postnord, som de deler med Shell.

- Postnord er blevet flyttet over til os og Shell, da SuperBrugsen lukkede i sidste måned. Det er noget, vi gør for Gram-borgernes skyld, og for at vi stadig har en service som denne i byen. Det er ret omfattende for os med denne ekstra service. Om det giver os noget som butik, er for tidligt at sige, og igen, så var det ikke derfor, vi tog opgaven på os, siger Dorthe schmidt, som ikke har nogen intentioner om at udvide sit butikskoncept yderligere.

- Konceptet er fint for os. Vi skal ikke til at sælge dagligvarer eller have døgnåbent. Næste år har vi 25-års jubilæum, hvor vi kan se tilbage på mange gode år her på adressen. Hvad fremtiden bringer, kan vi kun gisne om, siger Dorthe Schmidt, der som mange andre erhvervsdrivende i byen gerne havde set, at discountgiganten Rema 1000 havde overtaget SuperBrugsens bygninger.

- Uanset hvordan man vender og drejer det, så vil der være stille her på Torvet, når en stor, og for mange mennesker vigtig butik i byen lukker. Når Rema 1000 nu ikke flytter ind på Torvet, havde vi håbet på, at de ville lægge indgangen til forretningen og p-pladserne vendt nedad mod bymidten, men det bliver lige omvendt. Det betyder altså noget, når trafikken bliver ført ud af byen, i stedet for ind i byen, fastslår hun.

Annonce

En super idé

Gerda Fedderns vision om at etablere et Sundhedscenter i SuperBrugsens bygninger er også kommet Dorthe Schmidt for øre. En idé hun finder interessant – hvis det ikke lige var for økonomien.

- Det kunne være super fint med et samlingssted omkring sundhed. Især de ældre borgere mangler et sted at mødes, og så ligger det perfekt i forbindelse med apoteket. Men hvem skal betale?

Ligesom Shell har Dorthe og Lars Schmidt overtaget Postnords kunder. Denne service er kunderne i Gram, som her Hans Skousen, glade for. Foto: Mette Henriksen
81-årige Arno Andersen er en af mange, som savner sit indkøbssted på Torvet. - Super Brugsen havde det hele, et godt varesortiment og et personale i top, så det er helt forkert, at de har lukket ned. Foto: Mette Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce