Annonce
Midtsyd

Butiksindehaver om ny nedlukning:- Vi må få det bedste ud af det

Vivi Schmidt er ligesom mange andre erhvervsdrivende ramt af nedlukning. Hun savner sin hverdag i butikken. Foto: Thomas Holl  
Butiksindehaver Vivi Schmidt fra Gram har prøvet noget helt nyt. For første gang i de 24 år hun har haft sin dametøjsbutik, har hun holdt fri mellem jul og nytår. Dog ikke frivilligt, men corona-betinget.
Annonce

GRAM: En lang juleferie er noget, som de fleste gerne tager med.

Vivi Schmidt fra Gram har det lige modsat. Hun elsker arbejdet i sin dametøjsbutik, som kvinder fra hele oplandet valfarter til. I de 24 år, hun har haft butikken, har hun da heller aldrig prøvet at holde fri mellem jul og nytår. Men sådan blev det i corona-året 2020.

Det meste af julen har Vivi Schmidt opholdt sig i sommerhuset i Vejers sammen med sin bedre halvdel.

- Jeg kan ikke finde ud af at holde fri derhjemme – og slet ikke mellem jul og nytår, hvor vi plejer at have rigtig travlt i butikken. Det er underligt med al den tid, man pludselig har.

I sommerhuset, og kun her, formår den travle butiksindehaver at komme helt ned i gear.

- Når man har gået med mundbind i så lang tid, som jeg har, så er det også bare dejligt at kunne smide det, og nyde den friske luft, fastslår Vivi Schmidt, som nærmer sig den alder, hvor andre ser frem til at spille golf og rejse ud i verden.

Annonce

Fit for fight

- Folk spørger i ny og næ, om jeg snart trækker mig tilbage fra arbejdsmarkedet. Men det bliver et højt, rungende ”nej” herfra. Hvis der er noget, som nedlukningen har lært mig, så er det, at jeg langt fra er færdig med at være på arbejdsmarkedet. Så længe helbredet tillader det, så fortsætter jeg, siger 63-årige Vivi, der i en grad føler sig fit for fight.

- Jeg har det rigtig godt helbredsmæssigt, men det har jeg ikke altid haft. Jeg har bøvlet med slidgigt i hoften, og det førte faktisk til en decideret livsstilsændring. Jeg har både lavet om på kosten og er begyndt at motionere, så jeg er næsten som ny, siger Vivi Schmidt, der som alle os andre, ser tilbage på et anderledes år i coronaens tegn.

- Vi må få det bedste ud af det og bakke op om regeringens retningslinjer. Lige bortset fra, at jeg er rigtig dårlig til at holde fri, så prøver jeg på at se positivt på det, der er i vente. Og det er, at vaccinen er lige om hjørnet. Det bliver dejligt for de sårbare grupper, og jeg vil også gerne selv have den, når det bliver min tur, fastslår Vivi Schmidt, som sender en varm tanke til alle de erhverv, som er hårdest ramt af nedlukningerne.


Hvis der er noget, som nedlukningen har lært mig, så er det, at jeg langt fra er færdig med at være på arbejdsmarkedet. Så længe helbredet tillader det, så fortsætter jeg.


- Restaurationsbranchen bløder i den grad, og endnu en nedlukning hjælper ikke ligefrem på det. Det er barsk.

Annonce

Tid til børnebørnene

Mens 2020 for erhvervskvinden Vivi Schmidt har været et år med udfordringer, så har det til gengæld bragt noget godt med sig for bedstemoren Vivi.

- Jeg kan ikke sætte tal på, hvor mange timer jeg arbejder om ugen, og jeg har normalt heller ikke fri i ferierne. Men i sommer kunne vi få det til at passe med, at vi kunne holde fri sammen med tre af vores børnebørn. Det var første gang de holdt ferie hos deres bedsteforældre i Gram, og det passede lige med, at vi havde fået færdigrestaureret vores gamle Folkevognsbus. Det var dejlige dage for os alle, så det kunne da måske godt gå hen og blive en tradition.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce