Annonce
Midtsyd

Byrådspolitiker vil hellere genbruge end bygge nyt: Nye svømmefaciliteter skal ligge i Vojens

Byrådsmedlem Per Michael Hauritz´(DF) hjerte brænder for centerbyerne. Han bor selv i Gram. Foto: Mette Henriksen
Skal vi have nye svømmefaciliteter i Haderslev Kommune, skal de ligge i Vojens, siger DF´s Per Michael Hauritz. Det er både nemmere - og billigere - at gå til, og så skal vi huske også at give til centerbyerne, lyder budskabet.

VOJENS/HADERSLEV: Det er ingen hemmelighed, at både borgere, politikere og ikke mindst områdets elitesvømmere ønsker sig nye svømmefaciliteter i Haderslev Kommune. Men skal der bygges nyt i Haderslev eller bygges ud i Vojens?

Byrådsmedlem Per Michael Hauritz (DF) er ikke i tvivl:

- Selvfølgelig skal vi have nye svømmefaciliteter til kommunen, blandt andet med et 50 meters bassin, både til glæde for elitesvømmerne, og for at vi kan nogle internationale stævner til kommunen. Og det skal bygges som en del af den allerede eksisterende svømmehal i Vojens. Andet giver slet ikke mening, siger DF´eren med baggrund i, at Vojens Svømmehal i 2017 gennemgik en omfattende renovering - oprindeligt på grund af problemer med fugt i tagkonstruktionen. Undervejs i processen blev det også til nye dampspærrer, nye lofter, nye lamper og ventilation.

Annonce

-  Det tager ca. 15-20 min i bus fra Haderslev, der er cykelsti, og der kører tog fra Kolding og Rødekro. Og så ligger Vojens tæt på motorvejen, tilføjer han.

Centerbyernes tur

- En ny svømmehal i Haderslev i form af et 50 meters bassin, samt et varmtvands- og terapibassin, vil formentligt ligge i nærheden af 90 millioner kroner. Her i Vojens, hvor kommunen ejer grunden, kan man få begge dele ved at udvide det eksisterende bassin ud mod den grund, der i dag er parkeringsområde. Og det kan nemt flyttes, tilføjer Per Michael Hauritz, der ikke kun tænker på økonomien.

- Bortset fra, at en placering i Vojens ville være en langt billigere løsning, så drejer det sig også om at få mere gang i centerbyerne. Det hele skal ikke ligge i Haderslev. Og venter vi med at bygge til 2024, så burde der være penge til det i budgettet til den tid.


Bortset fra, at en placering i Vojens ville være en langt billigere løsning, så drejer det sig også om at få mere gang i centerbyerne. Det hele skal ikke ligge i Haderslev. Og venter vi med at bygge til 2024, så burde der være penge til det i budgettet til den tid.

Per Michael Hauritz, byrådsmedlem for DF


Et - delvist - gammelt ønske fra Forum Vojens

En udbygning af Vojens Svømmehal med et terapibassin til aflastning af det nuværende varmtvandsbassin, der er stærkt efterspurgt af flere patientgrupper, har længe været et ønske fra Forum Vojens. Faktisk betalte foreningen i 2018 af egen lomme for konsulentbistand for at få udarbejdet et konkret forslag. Foreningen mener det kan blive virkelighed for 15-20 millioner kroner.

Til gengæld er foreningen ikke tilhænger af, at svømmehallen i Vojens bliver et elitestadion, da det fortsat skal være et samlingssted for familier.

Haderslev by råder i dag over to utidssvarende svømmehaller, hvoraf kun den ene tilbyder offentlig svømning. I budgetforliget for 2021- 2024 har Haderslev Byråd netop besluttet at undersøge svømmehalskapaciteten i Haderslev og Vojens nærmere og afsat 500.000 kroner til det. Den forventes afsluttet ved årets udgang.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Ugens klumme: De hjemlige tests

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Farjokes!

Annonce