Annonce
Midtsyd

Bysbarn støtter med madteater: - Fantastisk at se det blive til virkelighed

Skuespillerne krydrede aftenen med anekdoter fra Toftlund. Foto: Mette Henriksen
Toftlund-drengen Malte Bjerring ville give noget tilbage til fødebyen. Det blev både til 5000 kroner til Toftlundhallerne og en fed (mad)oplevelse for de 55 gæster, som havde købt billet til madteater lørdag aften.
Annonce

Toftlund: Som barn og teenager har han drønet rundt i og omkring Toftlundhallerne, og nydt godt af de mange faciliteter, som området byder på.

Lørdag aften var 25-årige Malte Bjerring, der til dagligt er kokkeelev på Restaurant Fynboen i Odense, tilbage i Toftlund, for at servere madteater for de 55 gæster, som havde købt billet til eventen i Toftlundhallerne, som er et hit i storbyerne, men et hidtil ukendt fænomen i Sønderjylland.

Det var ikke kun i køkkenet, der blev tryllet. Bordene i sportscaféen var pyntet op med lys, rustikke borddekorationer, smukke tallerkener og bestik af guld. En svag duft af hø mindede om stald. Bag gryderne stod bysbarnet Malte Bjerring med en mission, der denne aften blev til virkelighed.

- Madteater er rigtig stort i Odense. Samtidig med, at jeg længe har haft lyst til at give noget tilbage til byen, slog det mig, at madteater ville være det perfekte koncept, fortæller Malte, der hele ugen har stået i køkkenet og forberedt aftenens historiske menu, samtidig med, at han har passet sit arbejde som kokkeelev. Menuen bestod af syv serveringer - heraf fire retter - med tilhørende vine.

- Jeg havde selv forberedt mig ved at besøge byens arkiv, for at hente inspiration i de gamle kogebøger. Skuespillerne briefede jeg over en lækker middag hjemme hos mig. Malte Bjerring
Annonce

Kulinarisk oplevelse

Foruden Malte Bjerring hjalp også barndomsvennen Rasmus Holm, kæresten Anne Grønhøj og hendes søster til ved arrangementet, ligesom der var hyret tre skuespillere. Deres opgave var at få konceptet madteater, at kombinere grænselandet mellem mad og kunst, til at gå op i en højere enhed. Det blev til en kulinarisk oplevelse, med retter som saltet øllebrød, kanonkugler med torsk, samt is lavet på råmælk på menuen, krydret med historier om datidens og nutidens Toftlund.

- Jeg havde selv forberedt mig ved at besøge byens arkiv, for at hente inspiration i de gamle kogebøger. Skuespillerne briefede jeg over en lækker middag hjemme hos mig.

Blandt gæsterne var også byens bagermester Anders Bjerring, der var en stolt far.

- Jeg har troet på projektet fra dag ét. Når Malte har sat sig noget for, så bliver det til noget, og det bliver godt. Og han er jo kun elev – hvad skal det da ikke ende med. Jeg er en meget stolt far - inden og efter arrangementet. Altid.

Også halinspektør Stig Warncke-Andersen, der havde inviteret sin kæreste med i byen, var fuld af ros

- Det er mega flot, at Malte stabler et arrangement som dette på benene. Det er ingen hemmelighed, at vi håber på at kunne bygge en ny hal på et tidspunkt, da en renovering af de nuværende ville være alt for dyrt. Jeg håber, at de 5.000 kroner, som Malte donerer i dag, er startskuddet til flere frivillige initiativer.

Aftenens hovedperson var både glad, træt og taknemmelig på én gang efter en vellykket aften.

- Aftenen blev ligesom, jeg havde drømt om, og det var fantastisk at se det blive til virkelighed.

Kommer der flere arrangementer til gavn for byen?

- Ja, da. Nu skal jeg hjem og sove indtil arbejdet kalder igen. Men når det hele lige har lagt sig, begynder jeg at brygge på noget nyt.

55 gæster fik sig én på opleveren, da Malte Bjerring inviterede på madteater. Billetterne var udsolgt på kort tid. Foto: Mette Henriksen
For første gang i hallens historie, blev der fremtryllet gourmetmad i det lille køkken. Malte Bjerring og hans team havde ikke fået meget søvn i dagene op til eventen. Foto: Mette Henriksen
Aftenens hovedperson, Malte Bjerring (i midten) var både glad, træt og taknemmelig på én gang efter en vellykket aften. Foto: Mette Henriksen
Næsten for smukt til at spise: Lokal and og frit á la Malte. Foto: Mette Henriksen
Menuen var fuld af overraskelser, som her, hvor gæsterne selv måtte i gang med at "grave" kartofler op. Foto: Mette Henriksen
Også byudviklingen i Toftlund var oppe at vende. Foto: Mette Henriksen
Ros, kram og skulderklap var der mange af til bysbarnet. Her er det Maltes tidligere folkeskolelærer, som takker for en fantastisk aften. Foto: Mette Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Annonce