Annonce
Midtsyd

Byudvikling: Skoleelever giver deres bud på fremtidens Toftlund

Allerede i forbindelse med By Night var der markeret med farve på asfalten på hele strækningen fra Østergade til Søndertorv. Foto: Mette Henriksen
Udviklingsplanen for Toftlund er i fuld gang. Fredag inviterer Toftlund Distriktsskole til åbne by-værksteder.
Annonce

Toftlund: Nogen vil måske ånde lettede op, andre sukke dybt, når de hører, at en række af ting, der bliver sat op i Toftlund, kun er placeret i byen midlertidigt.

For konceptet og tanken handler nemlig om ”midlertidighed”, og midlertidighed er faktisk et rigtigt godt virkemiddel, når der skal skabes udvikling i et område, fortæller arkitekten bag projektet:

- Midlertidig arkitektur og aktiviteter kan være en katalysator for en by eller et områdes udvikling for ideen med midlertidighed er, at den kan være med til at skubbe til indbyggernes ideer til og forestilling om, hvordan de bruger deres by, forklarer Jes Vagnby, der er arkitekt og ejer af Jes Vagnby Arkitekter.

- Det er kommunens ambition, at udviklingsplanen for Toftlund skal sikre og skabe en fælles, forpligtende vision for udviklingen af byen og dermed skabe en endnu bedre by at leve, opleve og bosætte sig i, fortæller fagchef i Tønder Kommune, Lars-Erik Skydsbjerg.

Allerede i forbindelse med By Night var der markeret med farve på asfalten på hele strækningen fra Østergade til Søndertorv, og der vil blive sat lamper op.

Efter alle aktiviteterne er løbet af stablen vil arkitekterne samle in- og output få disse indarbejdet i arbejdet med udviklingsplanen. Det forventes at et udkast til udviklingsplanen kan præsenteres på møder i både styregruppen, det politiske udvalg og på et bymøde medio januar.

Også på Toftlund Distriktsskole er eleverne den anden ende. Hele ugen har de arbejdet med temadage med fokus på fremtidens Toftlund. Eleverne er fordelt på 20 forskellige værksteder, hvor de arbejder kreativt med Toftlunds udvikling. Temadagene kulminerer fredag, hvor eleverne viser byen, hvilke tanker og drømme de har for Toftlund.

Fredag den 13. september inviterer eleverne derfor til ”Åbne By-værksteder” i tidsrummet klokken 13.45-16.00. - Vi håber på rigtig god opbakning, lyder det fra Toftlund Borgerråd.

Kortet viser, hvor de åbne værksteder er placerede rundt omrking i byen. Foto: Illustration fra Toftlund Borgerråd
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce