Annonce
Midtsyd

Central bygning i Toftlund har fået ny ejer: Lasse rækker hånden ud til områdets kunstnere

Lasse Frausig har ingen direkte forbindelse til Toftlund. Til gengæld har han 150 kvadratmeter til områdets kunstnere til en god pris. Og så har han lært at sige "mojn". Foto: Mette Henriksen
Lasse Frausig, der har købt den gamle Nordea-bygning i Toftlund, har planer om at leje underetagens 150 kvadratmeter ud til områdets kunstnere. Til små penge.

TOFTLUND: Har I brug for et fællesskab, så har jeg lokalerne.

Sådan cirka lyder det fra Lasse Frausig, der nu rækker hånden ud til kunstnere i Toftlund-området. Han har ingen særlig tilknytning til byen, og udover at han siger "mojn", når man kommer, og når man går, så har han heller ikke det store kendskab til lokalområdet.

Det hindrer dog ikke Middelfart-manden i at hjælpe byens kreative sjæle med at danne et kunstnerisk fællesskab, ved at stille underetagen i den tidligere Nordea- bygning i Søndergade til rådighed. Til små penge.

- Jeg ejer i forvejen nabobygningen, og da lejerne her manglede lidt udenomsplads til blandt andet parkering, fik jeg idéen til at købe den tidligere Nordea-bygning ved siden af. Første sal, der bliver til to lejligheder, er allerede lejet ud, mens underetagen bedst egner sig til erhverv. Men det bliver nok ikke helt nemt at få en ny butik ind her under corona-krisen, siger Lasse Frausig, der arbejder i den grafiske branche.

- Hvorfor ikke sammen åbne et galleri med kunstmaleri og kunsthåndværk? Et sted, hvor man kan vise og sælge sine værker?, lyder det fra Lasse Frausig, der også har luftet sine tanker i et Facebookopslag for Toftlund-borgerne. Og det blev flittigt delt.

Lasse Frausig overtager Toftlund-bygningen officielt den 1. april, så indtil videre er nøglerne kun til låns. Foto: Mette Henriksen

- Der var virkelig god respons, så der sidder jo nogle kreative sjæle rundt omkring, som savner et kreativt fællesskab. Når coronaen igen tillader det, så har folk i den grad brug for at komme ud blandt mennesker igen, uddyber han.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg har erhvervet ejendommen til rimelige penge, første sal er lejet ud, og hæveautomaten udenfor "betaler" også lidt i husleje, så jeg skal ikke have det store for det. Ligesom man heller ikke binder sig for en bestemt periode, uddyber Lasse Frausig, som håber, at han kan være med til at bringe mere liv til byen.

- Hvis det var mig, der var kreativ, ville jeg synes, det var en gave med sådan et netværksdannende fællesskab. Planen er at holde et møde om det praktiske med de første kandidater, der melder sig, når vi igen må være flere samlet. Så jeg håber bestemt, at vi får gang i noget godt her.


Hvis det var mig, der var kreativ, ville jeg synes, det var en gave med sådan et netværksdannende fællesskab. Planen er at holde et møde om det praktiske med de første kandidater, der melder sig, når vi igen må være flere samlet. Så jeg håber bestemt, at vi får gang i noget godt her.

Lasse Frausig, ny ejer af Nordea-bygning
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Midtsyd

Krolfformand: - Ærgerligt at debattere på Facebook

Annonce