Annonce
Midtsyd

Corona-fodboldtræning kan også noget

Håndspritten er også blevet et must til fodboldtræningen. Træner Jesper Honnens deler gerne ud. Foto: Mette Henriksen
Der er genåbnet for udendørs idrætsliv, og hos Vojens Bold- og Idrætsklub var gensynsglæden blandt trænere og spillere stor. Der trænes i grupper af maksimum ni spillere.
Annonce

VOJENS: - Husk nu afstanden, drenge. Hellere to end én meter, hvis det er nemmere.

Mandag blev der genåbnet for blandt andet fodboldtræning, og også hos Vojens Bold- og Idrætsklub (VBI) var gensynsglæden blandt trænere og spillere stor. Krammere og highfives samt hovedstød og boldkontakt med hænder er noget af det, der skal undgås i denne tid, mens retningslinjerne om afstand er blevet ændret fra to til en meter. Også tacklinger og skulderskub er tilladt.

Fodbolden har fået sine helt egne corona-regler, og de nye retningslinjer er noget, som især de yngste spillere lige skal have ind under huden, fortæller VBI-træner Jesper Honnens.

- Alle møder omklædt til tiden, ikke før, og går direkte til deres træningsgruppe. Hvis børn afleveres af deres forældre, skal dette ske uden for anlægget, da der ikke må være tilskuere på anlægget, fortæller træner Jesper Honnens, der har travlt med at træne sit U11 drengehold, samtidig med, at han skal holde styr på drengenes afstand til hinanden.

- Som lærer på en skole har jeg arbejdet med at få retningslinjerne implementeret i et stykke tid, og børnene vænner sig egentligt hurtigt til det. Vi skal lige i gang her på fodboldbanen, men corona-fodboldtræning har også sine gode sider. Retningslinjerne lægger op til, at vi kan træne mere teknisk, og da det er i små grupper, er der mere fokus på hver enkelt spiller. Det er en anden måde at træne på, blandt andet må der ikke skiftes ud i grupper under træning, og de enkelte grupper skal holdes separate og må ikke blande sig med hinanden under træning. Men det er dejligt at være i gang igen, og nu skal vi bare have det bedste ud af det, tilføjer Jesper Honnens.

U-11 drengene er da heller ikke i tvivl om, hvad de tænker om corona-træning:

- Vi plejer at give mange highfives, især når man har scoret. Det må vi ikke nu. Og så skal vi hele tiden huske at holde afstand. Det er også lidt hårdt at være i gang igen, men også godt.

For trænere som Jesper Honnens betyder de nuværende retningslinjer også, at han selv skal gøre klar til træning og pakke væk efterfølgende. Og så skal der være rigtig godt styr på hygiejnen.

- Klubhuset er aflåst indtil videre, så alt udstyr som bolde og kegler tager jeg med hjem efter hver træning, og vasker det af med vand og sæbe, så det er klar til næste gang.

Allerede i slutningen af allerførste træning havde U11 drengene godt styr på afstanden. Foto: Mette Henriksen
Glæden over igen at kunne jagte bolden var stor hos Vojens-drengene, men det var også hårdt med en times træning. Foto: Mette Henriksen
En lille pause under træningen var kærkommen efter to måneder uden fodbold. Foto: Mette Henriksen
En lille pause under træningen var kærkommen efter to måneder uden fodbold. Foto: Mette Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce