Annonce
Midtsyd

Corona-skole: I Gram er skolen hele byen

Skoleleder Majbrit Schmidt byder corona-skolen, med hele pailletten af både udfordringer og gevinster, velkommen. Arkivfoto: Jacob Schultz
Langt de fleste elever og lærere er positive overfor den nye og anderledes form for skoledag i det fri, som corona-krisen bringer med sig. Det viser en ny undersøgelse, som forskere fra Syddansk Universitet står bag. På Gram Skole er det gået over al forventning.
Annonce

GRAM: Da skoleundervisningen efter corona-nedlukningen blev tvunget til i størst muligt omfang at foregå ude i det fri, i mindre hold og med håndsprit og hyppig håndvask som nogle de vigtigste ingredienser i elevernes hverdag, blev det kaldt for den største forstyrrelse af undervisningen i folkeskolens historie.

En ny, større undersøgelse af skolernes genåbning, gennemført af forskere fra Syddansk Universitet (SDU, red.), viser nu, at både lærere og elever har oplevet hverdagen præget af udeskole og corona-restriktioner som positiv.

På Gram Skole er skoleleder Majbrit Schmidt enig.

- Det er gået over al forventning. Omstillingstempoet for både elever og lærere har været højt, da vi først genåbnede, så set i bakspejlet er jeg da ret stolt over, hvor hurtigt og professionelt vi har formået at omstille os. Vi er samtidig klar over, at udeundervisningen kan være en stor mundfuld for nogle elever, så det bliver der også taget højde for.


Det er gået over al forventning. Omstillingstempoet for både elever og lærere har været højt, da vi først genåbnede, så set i bakspejlet er jeg da ret stolt over, hvor hurtigt og professionelt vi har formået at omstille os.

Majbrit Schmidt, skoleleder Gram Skole


Annonce

Enestående rammer

Majbrit Schmidt, der har været skoleleder i slotsbyen siden 2014, har ikke som sådan sat en fælles dagsorden for, hvordan den enkelte underviser skaber varieret udeundervisning.

- Men jeg faciliterer, blandt andet ud fra et reflektionsspørgeskema, at den enkelte lærer kan følge med i denne omskiftelige corona-hverdag på skolerne. Samtidig er jeg med til at understøtte den retning, som COVID-19 rent undervisningsmæssigt har taget, og fortsat tager os hen. Men ellers er vi fælles om tingene her på skolen, og det gælder både fagligt, pædagogisk og praktisk, siger Majbrit Schmidt, som føler sig heldig over de helt enestående rammer, som skolen råder over.

Gram Skole har fra første dag efter genåbningen haft rigtig godt fat i udeundervisningen. Her er 3.A rykket udenfor i faget håndværk og design, for at øve sig i at lave "bevægelsesfletninger". Privatfoto

- Vi har til hver en tid kunnet overholde anbefalingen på en meters afstand, fordi vi har rigtig god plads i lokalerne. Samtidig råder vi over to haller her på skolen, som vi kan bruge til andet end idræt, da den foregår i Fritidscenteret. Her er man i det hele taget flink til at tage imod os, når vi har brug for det, og der ellers er plads, uddyber hun.

Om undersøgelsen

Forskerne fra SDU gennemførte i juni en spørgeskemaundersøgelse blandt lærere og elever fra 3. – 9. klasse i Tønder, Jammerbugt, Odense og Gladsaxe Kommuner. Næsten 80 pct. af eleverne angiver i undersøgelsen, at den anderledes form for undervisning passer dem godt. 92 pct. af lærerne svarer, at ændringerne har påvirket elevernes dagligdag positivt i høj grad eller nogen grad, mens 78 pct. af lærerne vurderer, at ændringerne har påvirket klassefællesskabet positivt. Når man spørger eleverne til, hvordan det sociale fællesskab er blevet påvirket, svarer 12 pct., at kontakten til venner er blevet dårligere efter coronavirus-udbruddet, mens 21 pct. svarer, at den er blevet bedre. Samtidig angiver 10 pct. af eleverne, at fællesskabet i klassen er blevet dårligere, mens 26 pct. svarer, at det er blevet bedre.

Undersøgelsen er støttet af LEGO Fonden

- Allerede inden COVID-19 har vi her på skolen været glad for at bruge lokalområdet og hele byen som klasseværelse. Det er der i hvert fald ikke blevet mindre af – eller, som vores skolebestyrelsesformand siger: - Nu er skolen hele byen.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Karting bliver nyt linjefag på VGIE

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Hvem har du rost denne uge?

Midtsyd

Foredrag aflyst

Midtsyd

Ny udstilling i Kultur- og Musikhuset

Midtsyd

Kulturugen begynder i Toftlund

Midtsyd

Så er Mortensens bænk på plads igen

Midtsyd

Vedbøl fik sin egen krolfbane

Annonce