Annonce
Midtsyd

Døgnåben genbrugsplads kan være på vej til Vojens

Mens Forum Vojens håber på nok stemmer for at kunne sende et borgerforslag til kommunen, har Provas også selv planer om et forsøg med en 24/7- ordning i Vojens. Arkivfoto: Mette Henriksen
Et borgerforslag med Forum Vojens som afsender, går ud på som forsøg i sommerhalvåret at give 24-7 adgang til Vojens Genbrugsplads for borgere bosat i Haderslev kommune. Men først skal der nok stemmer i hus fra kommunens borgere.

VOJENS: Mange kender godt følelsen: Efter en lang dag med havearbejde eller oprydning, vil man gerne af med affaldet med det samme, men genbrugspladsen har lukket. Øv.

Forum Vojens har nu forfattet et borgerforslag med henblik på en mere fleksibel adgang til Vojens Genbrugsplads. For at et borgerforslag kan komme på byrådets dagsorden, kræver det 950 stemmer fra kommunens borgere. Det er efterfølgende op til byrådet selv at beslutte, om borgerforslaget skal realiseres.

- Der er mange kommentarer på vores Facebook-opslag, der roser forslaget ud fra erfaringer med tilsvarende løsninger i andre kommuner. Så interessen er der, siger formanden for Forum Vojens, Karl Posselt.


Der er mange kommentarer på vores Facebook-opslag, der roser forslaget ud fra erfaringer med tilsvarende løsninger i andre kommuner. Så interessen er der.

Karl Posselt, Forum Vojens


Annonce

Bibliotekerne viser vej

Formålet med forsøget er blandt andet at udnytte faciliteter, der i forvejen er etableret, bedst muligt,  at give borgerne bedre service uden tilsvarende forøgelse af løn-/driftsudgifterne, samt at forebygge situationer, hvor borgere skaffer sig af med affald i naturen.

- Der kan også være håndværkere, der kunne tænke sig at komme af med gårsdagens affald, inden havefolket indtager genbrugspladsen, siger Karl Posselt, der understreger, at der ligger   yderligere perspektiver i en teknisk løsning til regulering af adgang til vigtige og kostbare offentlige faciliteter, der kan udnyttes langt bedre.

- Bibliotekerne har vist vejen, så hvorfor stoppe her. Jeg tror, der er masser af muligheder inden for en række fritids-/idrætsfaciliteter, uddyber formanden, der efterfølgende har fået en melding om, at Provas allerede har planer om et forsøg på Vojens Genbrugsplads.

- Det vidste vi ikke i Forum Vojens, siger Karl Posselt, som trods alt er glad for, at han får mulighed for at afprøve den nye borgerforslags-løsning i kommunen.

- Den politiske diskussion, da det blev igangsat som forsøg, var jo om der skulle mindst 500 eller 950 stemmer til at sætte et forslag på dagsordenen. Det endte med 950 – et ganske højt tal, hvis en borger ikke har kanaler til at få gjort bredt opmærksomt på sagen.

Borgerforslaget

På borgerforslagssiden https://www.haderslev.dk/demokrati/borgerforslag/ kan man følge med i udviklingen af afgivne stemmer. Her kan man også gå ind og afgive sin stemme ved brug af NemId, hvis man synes, at forsøget med 24/7-adgang til Vojens Genbrugsplads er en god idé.

Borgerforslaget har modtaget 101 ud af 950 stemmer pr. 15. marts 2021. Kommunens hjemmeside, og dermed også stemmerne, opdateres en gang ugentligt.

Lignende 24/7-ordninger på genbrugspladser er indført en række andre steder, som f.eks. Tønder Forsynings koncept på Rømø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Annonce