Annonce
Midtsyd

De glemte talenter: Jens og Camilla vil bare gerne på is igen

13-årige Camilla Kjer er mesterskabsløber og har deltaget i konkurrencer i udlandet i blandt andet Budapest og Paris. Privatfoto
Jens Zion Nissen og Camilla Kjer, der er talenter i henholdsvis ishockey og kunstskøjteløb i Vojens, frygter at komme bagud i deres udvikling under nedlukningen, der trækker ud for deres sportsgrene. Restriktionerne for alle indendørs idræts- og kulturanlæg er forlænget til 5. april.

VOJENS: - Når man spiller ishockey, så er det for at være på isen.

Så kort kan det siges, når man er et 16-årigt ishockeytalent, der stadig er ramt af nedlukning, og derfor må nøjes med styrketræning og løb på græs, i stedet for at give den gas på isen.

Ordene er Jens Zion Nissen´s , der er angriber i Vojens Ishockeyklub´s U17-hold.

- Det er rigtig irriterende, at vi stadig er ramt af nedlukning. Især fordi klubber som Esbjerg og Odense har åbnet op for træning på is igen. Man føler bare at man kommer mega meget bagud, og man savner også sin hverdag på skolen og med kammeraterne, siger Jens, der er talentklasse-elev i Haderslev.


Det er rigtig irriterende, at vi stadig er ramt af nedlukning. Især fordi klubber som Esbjerg og Odense har åbnet op for træning på is igen. Man føler bare at man kommer mega meget bagud,

Jens Zion Nissen, talentspiller


Annonce

Styrketræning er ikke nok

At han stadig klør på, som han gør, er trænernes fortjeneste, der leverer et stort stykke arbejde for at hjælpe talenterne med at holde motivationen oppe. Det kan nemlig godt være svært under en nedlukning, selvom man elsker sin sport.

Jens i sit rette element på is som angriber for VIK´s U17-hold. Lige nu står den imidlertid kun på styrketræning og løb på græs, og det ærgrer ishockeytalentet fra Gabøl. Privatfoto

- Trænerne gør det virkelig godt. De sender løbende træningsprogrammer ud til os, så på den måde ved man lige præcis, hvad man skal træne med. Det giver også en form for hverdag tilbage. Nu, hvor vi må samles op til 25 personer igen, er vi begyndt at træne sammen foran is-arenaen. Det er super fedt, tilføjer Jens, der har drømt om at blive professionel ishockeyspiller, siden han som lille purk forsøgte sig på isen første gang.

- Det er mit helt klare mål at komme ud og spille med de store i SønderjyskeE. Det er det, jeg arbejder henimod, og derfor er det også ekstra hårdt, ikke at være på isen i så lang tid. Når de åbner op næste gang, må det være vores tur.

Annonce

Vil gerne nå langt

13-årige Camilla Kjer fra Gabøl, der er kunstskøjteløber på eliteniveau, lider samme kvaler som Jens. Hun deltager blandt andet i online-træning gennem Dansk Skøjte Union.

- Vi kan ikke udvikle os på samme måde ved at selvtræne, som vi kan på isen, siger Camilla, som begynder i Talentklasserne gennem TalentCenter Haderslev efter sommer.

- Jeg vil gerne nå så langt som muligt med min sport og gør alt hvad jeg kan, for at holde mig i form. Da vi havde sne og frost, havde jeg faktisk min egen lille skøjtebane ude i haven, som jeg trænede på. Det var bare lykken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Annonce