Annonce
Midtsyd

Farverige Gjesing: - Man må gerne sætte sig selv i spil for en god sag

Johannes Gjesing er en initiativrig præst fra Gram. Hans seneste påfund er videokanalen 'Corona-nyt'. Foto: Jacob Schultz
Sognepræst i Gram og Fole Sogne, Johannes Engholm Gjesing, er ikke bange for at bruge sig selv i forsøget på at sprede sit budskab. Senest har han delt to videoer, som skal minde os om at støtte op om de lokale butikker, mens coronakrisen hærger.
Annonce

Gram: Man må gerne sætte sig selv i spil, når det gælder en god sag. Og kan man ovenikøbet indhylle sit budskab i noget, det får sine medmenneskers lattermuskler op i gear i en svær tid, så er alt tilladt – også en øldrikkende, heavy-metalhylende sognepræst med en ”flot røvkavalergang og hængende bug”.

Og sognepræst i Gram og Fole Sogne, Johannes Engholm Gjesing, har i den grad noget på hjertet med sine – indtil videre – to Corona-6510-film, som han i øvrigt har fået hjælp til at lave af sine i alt fem teenagere, som han selv og hustruen Gitte deler præstegården med.

-Vi skal selvfølgelig følge alle de gode råd og vejledninger, som vi får fra regeringen, men vi skal også huske at holde hånd under alle de små erhvervsdrivende, byen og nærmiljøet. De kæmper og bløder, og hvis vi ikke støtter dem nu, så er det ikke sikkert de er her, når vi engang kommer ud på den anden side. Så brug nogle ”Coronas”, og støt det lokale erhvervsliv. Vi har brug for det, siger Johannes Engholm Gjesing og uddyber:

-Hvis vi nu tager de små værtshuse rundt omkring, så har de i kirkens øjne også en slags væresteds-funktion. Her mødes mennesker, som ellers ikke ville komme ud og have et netværk. Her er værtshuset en slags livline.

- Hvis vi nu tager de små værtshuse rundt omkring, så har de i kirkens øjne også en slags væresteds-funktion. Sognepræst Johannes Engholm Gjesing
Annonce

Et godt grin

Corona-6510-filmene har spredt sig med lynets hast på Facebook, og det glæder præsten. Det bekræfter ham i, at vi også – eller måske især – har brug for et godt grin i krisetider.

-Det er min helt store kæphest: Sæt gerne dig selv i spil, hvis det kan gøre folk glade og sætte gang i noget godt. Nogle gange fungerer det, og bliver lystigt liket, kommenteret og delt, og andre gange er der måske knap så meget trafik. Denne gang har jeg fået gode tilbagemeldinger langvejs fra og fra folk med vidt forskellig baggrund. Blandt andet fra et band fra det norske heavy-metal miljø, og fra personer, som arbejder med psykisk sårbare, siger Johannes Engholm Gjesing.

-Jeg er vild med den gamle gøgler-tradition fra Erik Clausens tid, og det er også derfor, at jeg holder af byfest-konceptet. Det kan noget menneskeligt.

Videokanalen 'Corona-nyt' er et samarbejde med sønnerne Asmus på 13 år og Holger på 11 år. Storebror filmer og klipper, mens lillebror er statist og finder passende musik. Foto: Jacob Schultz
Johannes Gjesing er en initiativrig præst fra Gram. Hans seneste påfund er Videokanalen 'Corona-nyt' er et familieprojekt. Foto: Jacob Schultz
Den farverige præst fra Gram er hovedpersonen i videokanalen 'Corona-nyt' . Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce